Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Upečte rafinovaně lahodné koláče s kombinovanou náplní. Sezóna švestek vrcholí a modré plody jsou lahodné a sladké. V kombinaci s mákem, povidly a sladkou drobenkou vás dostane. Trocha práce navíc vás odmění skvělým moučníkem.
Suroviny pro 1 dávka
16 kusů
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 725 kJ / 3 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,84 g |
Tuky | 183,70 g |
Vláknina | 36,81 g |
Cholesterol | 653 mg |
Sodík | 677 mg |
Sůl | 1,55 g |
Sacharidy | 483,35 g |
Postup přípravy
Horní vrstvu těsta poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu a půl. Krok 2: Z těsta uděláme bochánky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme chvíli kynout.
Dnem skleničky tvoříme doprostřed důlek. Dno skleničky si “máčíme” do hladké mouky. Krok 3: Náplň připravíme smícháním povidel, máku a rumu. Švestky nakrájíme na čtvrtky nebo na kousky. Na drobenku smícháme v misce cukr s máslem a moukou. Prsty vytvoříme drobenku. Krok 4: Přes cukrářský sáček naneseme na koláče náplň, do ní zatlačíme švestky a posypeme drobenkou.
Nakonec kraje koláčů potřeme rozšlehaným vejcem a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C. Tu po chvilce stáhneme na 160 °C a pečeme cca 20 minut, dokud nejsou koláče zlaté.
Zveřejněno 13. 9. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319nA
Moje poznámka
Koláče s povidlovo-makovou náplní a se švestkami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/319nA
Nejnovější recepty
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 5 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 19 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno před 21 hodinami
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Francouzský bramborový salát
Přidáno 20. 12. 2024 12:00
Miniindiánky
Přidáno 20. 12. 2024 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 5 minutami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 1 hodinou
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 4 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 4 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 15 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 20 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 20 hodinami
Polévka z kysaného zelí s houbami
Kajkajak před 23 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem
borovec 20. 12. 2024 12:06
Suroviny:
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
kypřící prášek,
droždí sušené,
cukr krupice,
sůl,
vejce,
olej,
vejce,
švestky,
povidla švestková,
mák mletý,
rum,
cukr krystal,
mouka polohrubá,
máslo
Komentáře (1)