Obrácené řízky z vepřové krkovice
Řízkem k obědu potěšíte celou vaši rodinu. Obrácené řízky, předem naložené do zakysané smetany, obalené nejprve v kukuřičných lupíncích a pak ve vajíčku, jsou krásně křehké a plné chuti. Jako přílohu můžete podávat bramborovou kaši.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 255 kJ / 2 451 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 235,41 g |
Tuky | 149,04 g |
Vláknina | 17,50 g |
Cholesterol | 1,33 g |
Sodík | 941 mg |
Sůl | 1,82 g |
Sacharidy | 38,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky. Jednotlivé plátky naklepeme, osolíme, opepříme a přes noc je naložíme do zakysané smetany.
Krok 2: Plech vymažeme olejem. Kukuřičné lupínky pomeleme . Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a pokrájíme.
Krok 3: Maso obalíme v kukuřičných lupíncích a poté jej obalíme ve vajíčku.
Krok 4: V pánvi na rozpáleném oleji nejprve orestujeme cibuli s česnekem dozlatova. Vyjmeme, dáme stranou a poté zprudka opečeme řízky z obou stran.
Krok 5: Maso naskládáme na připravený plech, na maso položíme plátky másla a osmaženou cibuli s česnekem.
Krok 6: Pocákáme lehce olejem, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Pečeme na 180 °C zhruba 40 minut. Během pečení podléváme troškou vody. Voda s máslem se vsákne a řízky jsou krásně křehoučké.
Zveřejněno 9. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklQJ
Moje poznámka
Obrácené řízky z vepřové krkovice
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xklQJ
Nejnovější recepty
Odlehčený vajíčkový salát
Přidáno před 1 hodinou
Fazole se zeleninou a mletým masem
Přidáno před 1 hodinou
Čočka na kyselo s houbovou čalamádou
Přidáno před 2 hodinami
Dvojctihodná zelňačka
Přidáno před 2 hodinami
Směs rýže s cizrnou, sušenými rajčaty a žampiony
Přidáno před 3 hodinami
Švédské masové kuličky s nakládanými brusinkami
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak správně zamrazit zbylé cukroví? Při vhodném postupu vydrží chutné skoro až do Velikonoc
Bábovka ze zbytků cukroví: Ideální moučník k odpolední kávě, do které využijete zbylé rohlíčky, linecké i nepečené druhy
Náš život s celiakií: Bezlepkové Vánoce s Áňou aneb Jak jsem pekla perníčky a jak jsem objevila recept na super bagetu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák s masovou směsí
lucy.komi před 1 hodinou
Kuřecí nudličky na mrkvi s pórkem
mafinka888 před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
TondaJ před 3 hodinami
Karbanátky z brambor a balkánského sýra
trener před 4 hodinami
Krémová polévka z rybího filé
Kajkajak před 5 hodinami
Plátky vepřové panenky podle asijské kuchyně
Lucie1001 před 6 hodinami
Černá čočka Beluga se zeleninou a uzeným masem
Teomi před 9 hodinami
Cuketový perník
LendaS před 22 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
poirotka 1. 1. 2025 17:55
Pažitková rychlá polévka
Kajkajak 1. 1. 2025 17:22
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
lupínky kukuřičné,
vejce,
máslo,
cibule,
česnek,
olej,
voda
Komentáře (1)