Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky na paprikách

Připravte rodině jednoduché jídlo z kuřecího masa s nápaditou paprikovou omáčkou. Příprava vám zabere minimum času a výsledek zasytí i zachutná. Přílohu vyberte podle vašich preferencí. Hodí se rýže i brambory.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Moanka Moanka

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 081 kJ /
1 931 kcal
Bílkoviny252,72 g
Tuky86,15 g
Vláknina12,60 g
Cholesterol 641 mg
Sodík 1,80 g
Sůl4,47 g
Sacharidy32,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na libovolně velké kousky, osolíme, zasypeme grilovacím kořením a promícháme v olivovém oleji (zhruba ve třech lžících). Necháme přes noc v lednici (nebo alespoň hodinku). Krok 2: Cibuli nakrájíme na půlkolečka a na olivovém oleji (asi dvou lžících) ji pomalu orestujeme do sklovité, až lehce nahnědlé barvy. Přidáme kousek másla a přisypeme kuřecí kostky. Ze všech stran smažíme, než se maso zatáhne, případně i trochu zezlátne. Krok 3: Poté zarestujeme paprikovou pastu, vsypeme na proužky nakrájené barevné papriky a promícháme. Asi po 3 minutách zalijeme vývarem (nebo vodou), navrch prosejeme sítkem lžíci mouky, dobře promícháme a dusíme alespoň 15 minut. Krok 4: Občas zamícháme. Podle požadované hustoty podléváme. Nakonec dochutíme solí. Podáváme s rýží nebo různě upraveným bramborem.

TIP: Jak zdravě zahušťovat omáčky

Zveřejněno 20. 10. 2024

Poznámka autorky Moanka

Tento recept se zrodil v mé hlavě a protože je výsledek chutný, a vaření velmi snadné, tak se o to s Vámi ráda podělím.

Samozřejmě je možné dát do omáčky jen jednu barvu papriky a místo olivového oleje použít slunečnicový. Určitě i volba koření je podle vlastních chutí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6YZ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6YZ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: Moc se mi líbí recept i foto :-K

Marie Svarcova: Maruško, moc děkuji… Bylo to vynikající… 😜
A teď hledám něco z hub, neb jsem se konečně vydala do lesa s košíkem… 😁 Nemáš něco “v rukávu”? 😉

Na talíři to vypadá parádně! A přitom je to rychlovka. Líbí se mi. 😘

zuzi777a: Moc děkuji. Pozvala jsem na oběd kamarádku, moc ji chutnalo… A fakt je to raz dva hotové… 😀

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, koření grilovací, česnek sušený, olej olivový, máslo, cibule, pasta papriková, vývar masový, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá žlutá, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu