Zelný koláč pro diabetiky
Zelný koláč z pekingského zelí a cottage sýra s debrecínkou, obsahuje dostatek bílkovin a díky přidanému psylliu také vlákninu, je tedy vhodný i pro diabetiky. Jeho příprava je velice snadná.
Postup přípravy
Krok 1: Debrecínku nakrájíme na kostičky. Zelí od špičky nakrájíme na proužky, přidáme cottage sýr, vejce, mletou papriku, psyllium, osolíme, opepříme a promícháme. Vzniklé těsto necháme hodinu odpočinout v lednici.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Koláčovou formu vymažeme tukem.
Krok 3: Těsto rovnoměrně navrstvíme do připravené koláčové formy.
Krok 4: Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C zhruba 30 minut.
Zveřejněno 29. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelný koláč pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpErX
Moje poznámka
Zelný koláč pro diabetiky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wpErX
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 18 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 2 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 4 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 5 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 7 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 7 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 7 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 7 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 7 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 8 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 8 hodinami
Suroviny:
zelí pekingské,
sýr cottage,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
párek debrecínský,
psyllium,
máslo
Komentáře (3)