Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Co připravit k nedělnímu odpolednímu mlsání? Co takhle vsadit na osvědčenou klasiku, bavorské vdolečky se švestkovými povidly a kopečkem oslazeného tvarohu? Vězte, že to bude dobrá volba a rodina vás za jejich přípravu bude milovat.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 912 kJ / 3 086 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,42 g |
| Tuky | 80,20 g |
| Vláknina | 19,00 g |
| Cholesterol | 994 mg |
| Sodík | 565 mg |
| Sůl | 1,39 g |
| Sacharidy | 460,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny na těsto vložíme do pekárny. Nejprve tekuté, potom sypké. Pekárnu necháme pracovat na program "Těsto". Po skončení programu vyjmeme těsto na pomoučený vál a vyválíme na placku silnou asi 1-1,5 cm.
Krok 2: Skleničkou vykrojíme kolečka. Ze zbylých prokrojů smotáme třeba "šrouby".
Krok 3: Ve vyšším, užším kastrolu rozehřejeme olej. Na zkoušku vhodíme kousek těsta - pokud zasyčí, je olej správně horký. Vdolky smažíme po 2 kusech. První stranu smažíme vždy přikrytou pokličkou, pak odklopíme, vdolky otočíme a dosmažíme odkryté.
Krok 4: Hotové vdolky dáme na papírové ubrousky odkapat od přebytečného tuku.
Krok 5: Vdolky po vychladnutí pomažeme švestkovými povidly a navrch dáme čepičku oslazeného tvarohu.
Zveřejněno 9. 3. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0pJX
Moje poznámka
Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0pJX
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 23 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 4 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 4 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 4 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 4 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 5 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 6 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 6 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 7 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
vdolky ládi hrušky,
vdolky podle ládi hrušky,
bavorské vdolečky ládi hrušky,
vdolky s povidlama,
vdolky s povidly,
láďa hruška vdolky,
hrnkove vdolky,
bavorske vdolecky,
recepty ládi hrušky vdolky,
vdolky od ládi hrušky,
recepty ládi hrušky - vdolky,
povidlové vdolky,
bavorské vdolečky videorecept,
vdolky lada hruska,
tvarohové bavorské vdolky recept,
tvaroh na vdolky,
lada kysilková,
bavorské vdolečky podle ládi hrušky,
vdolečky od ládi hrušky,
vdolečky od ládi hrušky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí čerstvé,
cukr,
mléko,
máslo,
žloutek,
rum,
sůl,
olej,
povidla švestková,
cukr moučkový,
tvaroh
Komentáře (5)