Vánoční sněhové pečivo
Jednoduché, ale velmi pěkné vánoční cukroví, ve kterém využijeme přebytečné bílky. Bílky stačí důkladně ušlehat s cukrem a poté zdobicím sáčkem vytvarovat stromečky a upéct. Ještě hezčího vzhledu dosáhneme použitím barviva a jedlých ozdob.
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme vodní lázeň. Bílky, špetku soli a cukr šleháme ve vodní lázni, dokud se cukr úplně nerozpustí. To poznáme, když hmotu dáme mezi prsty a necítíme krystalky.
Krok 2: Pak mísu s hmotou odstavíme a šleháme, dokud hmota nemá pokojovou teplotu. Můžeme ji obarvit potravinářkou gelovou barvou. Pak ji plníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a stříkáme na plech vyložený pečicím papírem . Stromečky stříkáme od špičky, až po kmínek. Můžeme je dozdobit libovolnými jedlými ozdobami.
Krok 3: Sušíme v troubě při teplotě 100 °C asi 60 minut. Skladujeme v uzavřené dóze mino lednici.
Zveřejněno 26. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční sněhové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvWz
Moje poznámka
Vánoční sněhové pečivo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRvWz
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 25 minutami
Barevná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 2 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 4 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 5 hodinami
Plněná jehněčí roláda
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 4 minutami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 28 minutami
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 53 minutami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
Petule123 před 2 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 3 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 3 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Bretik před 4 hodinami
Aljašská treska se smetanou
terezaST před 4 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
sůl,
potravinářské barvivo gelové,
Komentáře (1)