Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chlebíčky se sardelovou pěnou

Pokud mlsně pošilháváte po chlebíčcích se sardelovou pěnou v obchodě a připadají vám předražené, zkuste si je připravit doma. Jsou vlastně docela jednoduché. Náš recept vás s jistotou povede k dokonalému výsledku.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 12 kusů

12kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 427 kJ /
1 058 kcal
Bílkoviny9,88 g
Tuky110,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájenou na tenká kolečka nebo půlkolečka dáme do misky a zalijeme vroucí vodou. Promícháme vidličkou, slijeme přes síto a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a zbavenou štiplavosti vrátíme do misky. Krok 2: Máslo předem vyndáme z ledničky, aby změklo při pokojové teplotě. Oba druhy másla našleháme v misce elektrickým šlehačem, přidáme smetanové sýry, sardelovou pastu a vyšleháme do pěny. Krok 3: Krajíčky veky tence potřeme po celé ploše máslem, aby nebyla vidět suchá veka a ušlehanou pěnu nastříkáme pomocí jednorázového cukrářského sáčku. Ozdobíme sardelovým očkem, cibulkou a petrželkou.

TIP: Jak udělat domácí chlebíčky

Zveřejněno 24. 10. 2023

Poznámka autorky Marie Svarcova

Můžeme ale nemusíme cibuli i marinovat:

Smícháme 1 lžičku cukru, 1 lžičku rýžového octa a čtvrt lžičky soli. okapanou cibuli zalijeme, dobře promícháme a dáme stranou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYyl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRYyl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Chtěla jsem se zeptat, nemám rýžový ocet, mohu použít jiný??? Určitě ta cibule tomu dá úplně výšší level.

Marie Svarcova: Děkuji za rychlou reakci. Písnu jak to dopadlo. 😊

Zobrazit starší odpověď

zuzi777a (moderátorka): :-) děkuji za komentář, já je miluji , už je skoro nikde nemají ale domácí jsou stejně lepší, na tu pěnu správný recept jsem nenašla tak jsem si ji udělala po svém :-K přeji krásný den :-K

Mám ráda chlebíčky se sardelovou pěnou. Abych pravdu řekla, doma jsem je ještě nedělala. Dobrý tip! Děkuji.:-*

Suroviny:
máslo, pomazánkové máslo, sýr, pasta sardelová, máslo, očka sardelová, cibule, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu