Květáková fritáta
Frittata (po domácím fritáta) je jídlo, které připravíte v řádu několika minut. Bude výborným skromným obědem, nebo lehkou večeří. Můžete-li, použijte čerstvá domácí vejce, pokrm bude krásně žlutý s barevnou mozaikou vložených surovin.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 319 kJ / 1 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,97 g |
| Tuky | 166,87 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 1,54 g |
| Sůl | 3,72 g |
| Sacharidy | 32,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák omyjeme a strouháme na hrubém struhadle. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Přidáme nadrobno nakrájenou kapii a nakrájené cibulky i se zelenou částí.
Krok 3: Vejce vyklepneme do misky, zalijeme smetanou a metlou prošleháme. Vlijeme do květáku se sýrem.
Krok 4: Směs osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Všechno dobře promícháme a vlijeme do formy vymazané máslem.
Krok 5: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C.
Zveřejněno 17. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková fritáta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY296
Moje poznámka
Květáková fritáta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY296
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 20 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 21 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 2 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 9 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 11 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 11 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 11 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 11 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 12 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 13 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 13 hodinami
Suroviny:
květák,
kapie,
cibulka jarní,
vejce,
smetana 33%,
sýr gouda,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
máslo
Komentáře (9)