Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plátky krkovice zapečené s cibulí a dvěma druhy sýrů

Hledáte inspiraci co připravit k obědu? Šťavnaté plátky vepřové krkovice, zapečené se dvěma druhy sýrů, camembertem a Rivalem, budou dobrou volbou. Podávat je můžete s různě upravenými bramborami.

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 55 min bez doby odležení

60 min (5 min příprava + 55 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici rozřízneme na 2 plátky, osušíme, maličko osolíme, opepříme, poté pokapeme olejem a vmasírujeme do masa. Dáme do uzavíratelné misky a necháme uzavřené v chladu přes noc nebo alespoň 1 hodinu. Krok 2: Troubu zapneme na 190 °C a pekáček vymažeme sádlem. Nastrouháme oba sýry na slzičkovém struhadle nahrubo. Camembert smícháme se sladkou paprikou. Cibuli rozpůlíme, oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Krok 3: Plátky masa potřeme z jedné strany hořčicí a vložíme do pekáčku hořčicí nahoru. Na hořčici poklademe nakrájenou cibuli. Na cibuli nasypeme nejprve sýr rival (lze použít i nivu) a nakonec posypeme camembertem s paprikou. Pekáček uzavřeme poklicí nebo alobalem a vložíme péct. Krok 4: Po 40 minutách odkryjeme, snížíme stupně tepla na 160° C a dopečeme cca 15-20 minut dozlatova. Podáváme s různě upravenými bramborami a doplníme salátem dle chuti.

TIP: Jak dlouho péct plátek krkovice?

Zveřejněno 20. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVm3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxVm3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Maruško, dnes jsem neměla rival, nivu ani jiný podobný sýr. Ale zaujal mě Tvůj recept, tak jsem krkovici zapekla bez toho a bylo to také moc dobré. 😋👌 Příště ráda připravím i s rivalem. 🙂
Děkuji moc za fajn recept. Rychlý a jednoduchý. A hlavně fakt chutný… 😋

Moanka: :-K Moni, moc děkuji za milý komentář i krásné foto. Jsem ráda, že chutnalo. Přeji krásný a pohodový zbytek dne. :-K

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Uvařil jsem a výborný.
Udělal jsem tedy ještě pár úprav... Maso jsem naložil do medovo-horčičné omáčky, podlil jsem to mlékem (musím uznat, maso krásně měkounký) a použil jsem teda klasický eidam...
Dále jsem pak k tomu udělal smetanovo-sýrovou omáčku...

OstravskyOtec: :-K Děkuji za komentář, dobře jste upravil - o tom to je udělat podle své chuti jak komu vyhovuje. Krásný den a celý nový rok.

vypadá to velice lákavě, už vím co bude v neděli na oběd 😊

birshopek: :-K Děkuji za komentář, přeji ať vám všem chutná a dnešní pohodový večer :-K

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř mletý, olej, sádlo, hořčice plnotučná, cibule, sýr, sýr camembert, paprika sušená sladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu