Koláč s překvapením
Sladká tečka po nedělním k obědě, k šálku dobré kávy, přijde vhod. Tímto koláčem své blízké doslova překvapíte, naleznete v něm totiž tři náplně, jablečnou, makovou a povidlovou. Každé sousto vykouzlí úsměv na vaší tváři.
Postup přípravy
Z každého dílu vyválíme dlouhý úzký pruh, od nejkratšího po nejdelší, který bude u vnější strany formy. Na vyválené pruhy naneseme na střed nádivku a kraje po celé délce spojíme k sobě. Krok 8: Nejkratší plníme Nutellou, další jablíčky, povidly a poslední mákem. Takto nám vzniknou naplněné válečky. Nejkratší stočíme na střed formy (28 cm), další volně obtáčíme kolem, stále směrem k okraji formy. Krok 9: Necháme 10 minut kynout, poté vložíme do trouby a pečeme při teplotě 170 °C dozlatova. Pokud se nám povrch peče rychleji, přikryjeme koláč pečicím papírem.
Zveřejněno 1. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláč s překvapením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8PB
Moje poznámka
Koláč s překvapením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD8PB
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 38 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 43 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 50 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 7 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krystal,
tuk,
žloutek,
droždí čerstvé,
sůl,
mléko,
vanilka,
kůra citronová,
jablko,
mák,
povidla švestková,
nutella,
cukr,
pudinkový prášek,
mléko,
skořice mletá,
vanilka,
kůra citronová,
rum,
tuk
Komentáře (4)