Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťavnatá jablečná buchta

Tato výborná kakaová buchta je díky jablkům krásně šťavnatá. Zdobí ji čokoládová poleva, nadrcené oříšky a kalíšky mochyně, která zpestří dezert svou zajímavou sladkokyselou chutí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

davidstaufcik

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Z jablek odstraníme jádřince a nahrubo je nastrouháme. Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 3: V jedné míse smícháme sypké suroviny a v druhé ty tekuté. Ty tekuté prošleháme metličkou a postupně přimícháváme sypké suroviny. Těsto vlijeme na plech a pečeme asi 25-30 minut, ale po 15 minutách stáhneme teplotu na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, postupně přiléváme smetanu a mícháme do úplného propojení. Nakonec přimícháme rum. Krok 5: Buchtu polijeme a posypeme drcenými nebo celými oříšky, kokosem a poklademe mochyněmi. Necháme zatuhnout a nakrájíme.

Zveřejněno 2. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6EyD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťavnatá jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6EyD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Vypadá to náramně! 👌😋

Šťavnatá dobrota, které se dá jen těžko odolat

Suroviny:
mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, vejce, olej, jablko, cukr třtinový, kakao, rum, mléko, čokoláda hořká, smetana ke šlehání, rum, ořechy pistácie, mandle, kokos strouhaný, mochyně

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu