Šťavnatá jablečná buchta
Tato výborná kakaová buchta je díky jablkům krásně šťavnatá. Zdobí ji čokoládová poleva, nadrcené oříšky a kalíšky mochyně, která zpestří dezert svou zajímavou sladkokyselou chutí.
Postup přípravy
Krok 1: Z jablek odstraníme jádřince a nahrubo je nastrouháme.
Krok 2: Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: V jedné míse smícháme sypké suroviny a v druhé ty tekuté. Ty tekuté prošleháme metličkou a postupně přimícháváme sypké suroviny. Těsto vlijeme na plech a pečeme asi 25-30 minut, ale po 15 minutách stáhneme teplotu na 160 °C. Po upečení necháme vychladnout.
Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, postupně přiléváme smetanu a mícháme do úplného propojení. Nakonec přimícháme rum.
Krok 5: Buchtu polijeme a posypeme drcenými nebo celými oříšky, kokosem a poklademe mochyněmi. Necháme zatuhnout a nakrájíme.
Zveřejněno 2. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatá jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EyD
Moje poznámka
Šťavnatá jablečná buchta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6EyD
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 8 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 10 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 10 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 12 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 3 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 3 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 4 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 5 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 6 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 6 hodinami
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 6 hodinami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 7 hodinami
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 7 hodinami
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 8 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
vejce,
olej,
jablko,
cukr třtinový,
kakao,
rum,
mléko,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
rum,
ořechy pistácie,
mandle,
kokos strouhaný,
mochyně
Komentáře (2)