Semifreda – dortíčky jako z cukrárny
Krásné a lahodné dortíčky jako z cukrárny nyní připravíte díky jednoduchému triku s PET lahvemi i doma. Vyrobíte díky nim dokonalé zákusky s tvarohovou náplní a višňovým želé, které budou všichni obdivovat.
Postup přípravy
Krok 1: Formičky na semifreda vyrobíme z 1,5 l PET lahve od minerálky. Na jeden dortík ustřihneme 2 obroučky o průměru 9 cm a výšce 7 cm. První necháme vcelku a druhý rozstřihneme a vložíme do prvního. Dále používáme stejně jako kupované obroučky. Na výrobu 4 formiček budeme potřebovat 2 PET lahve o objemu 1,5 l.
Krok 2: Sušenky rozdrtíme, zalijeme rozpuštěným máslem, promícháme a rozdělíme do 4 připravených formiček. Sušenkovou směs dobře stlačíme, třeba víčkem od zavařovací sklenice a necháme v lednici ztuhnout.
Krok 3: Do tvarohu a smetany přidáme cukr a skořici, zamícháme. Dále přimícháme želatinový ztužovač, který připravíme podle návodu na sáčku. Směs rozdělíme na sušenkový základ, zarovnáme a dáme do lednice ztuhnout.
Krok 4: Višně odpeckujeme a rozkrájíme na poloviny. Nálev doplníme vodou do 500 ml, přisypeme želatinu, zamícháme a necháme 10 minut bobtnat. Zahřejeme do rozpuštění želatiny, podle chuti přisladíme (nevaříme), přidáme višně a necháme téměř zchladnout. Nalijeme na tvarohovou část a opět necháme v lednici ztuhnout. Nejlépe přes noc.
Krok 5: Druhý den odstraníme formičky (nejdříve celou a potom tu rozstřihnutou) a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 15. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Semifreda – dortíčky jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRALB
Moje poznámka
Semifreda – dortíčky jako z cukrárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jRALB
Nejnovější recepty
Jehněčí válečky pečené v kapustě
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kůže plněná nádivkou
Přidáno před 11 hodinami
Jednohubky s vajíčkem, salámem a ředkvičkou
Přidáno před 11 hodinami
Jarní, levná vajíčková pomazánka
Přidáno před 11 hodinami
Hrášková polévka s lososem a slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Pomalu pečené vepřové v mrkvi
Přidáno 12. 3. 2025 20:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Makový (ořechový) závin od Lidušky
tiborbarsony před 41 minutami
Andělsky nadýchaný perník
Eranis před 46 minutami
Celerovo - sýrové placičky
Kucharice před 53 minutami
Kotletky z krkovice na zelenině v balkánském stylu
Sahula před 7 hodinami
Ořechový řez z jednoho vejce
Evakuace před 9 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
gatear před 11 hodinami
Mušle s kokosovým mlékem a čerstvým pepřem
Radek2112 před 11 hodinami
Kapustový prejt
Stepkavera před 12 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Sahula před 12 hodinami
Nejlepší koblihy, jaké znám
lendlova.j před 12 hodinami
Suroviny:
sušenky,
máslo,
tvaroh plnotučný,
smetana zakysaná,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
skořice,
kompot višňový,
želatina na vaječnou tlačenku,
cukr krystal,
šlehačka
Komentáře (1)