Perníkový závin
Také máte rádi krásnou vůni perníkového koření? Kromě klasického perníku si ji můžete užít i v tomto výborném závinu. Voňavé perníkové těsto plněné sladkými povidly a vlašskými ořechy si vás jistě získá.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku s kypřicím práškem do perníku, cukr, med, vejce, mléko, rum, perníkové koření a citronovou kůru zpracujeme v tužší lepivé těsto. Z něj pak na čisté utěrce posypané moukou rozválíme plát těsta ve tvaru obdélníku.
Krok 2: Potřeme ho povidly, posypeme částí nahrubo nasekaných ořechů a těsto zavineme. Okraje přimáčkneme a závin přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Závin potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme zbylými ořechy.
Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Zveřejněno 16. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8MV
Moje poznámka
Perníkový závin
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY8MV
Nejnovější recepty
Tvarohovo-makové švestkové knedlíky
Přidáno před 1 hodinou
Zapečený camembert s hruškou a šunkou
Přidáno před 1 hodinou
Malinová bublanina
Přidáno před 1 hodinou
Zapečené brambory se šunkovými rolkami a zeleninou
Přidáno před 1 hodinou
Květák s koprovým přelivem
Přidáno před 2 hodinami
Knedlíková nádivka z remosky
Přidáno před 2 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
cernar před 15 minutami
Sekaná v anglické slanině
Tystynka před 21 minutami
Rýžové placičky "co lednice dala"
Wanilor před 55 minutami
Zapečené brambory se šunkovými rolkami
Handour před 2 hodinami
Nejlepší špenát
joanam před 6 hodinami
Kuře na medu
Lubos74 před 10 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 10 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 10 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 12 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr moučkový,
med,
vejce,
mléko,
rum,
koření do perníku,
kůra citronová,
povidla švestková,
ořechy vlašské,
vejce
Komentáře (1)