Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kakaové řezy s višněmi pod krémem

Čokoládovo-višňová fantazie, to je řez, který si můžete s trochou trpělivosti a zkušeností upéct. Čokoládový korpus plněný višněmi a tvarohovým krémem s příchutí griotky, přelitý silnou vrstvou čokolády je opravdu luxusní.

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a hluboký plech 23 x 32 cm vyložíme papírem na pečení. Všechny suroviny na krém předem vyndáme z lednice. Višně zcezené z kompotu nasekáme na drobno a zakapeme višňovým likérem. Krok 2: Do 2L mísy dáme všechny sypké suroviny a důkladně je promícháme. Do menší misky dáme vlahé mléko ve kterém rozkvedláme žloutky, přidáme olej a zvlášť z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh. Krok 3: Tekuté ingredience vmícháme k suchým a nakonec zlehka jen obracením zapracujeme sníh. Přendáme do připraveného plechu uhladíme stěrkou povrch a vložíme do předehřáté trouby.
Po 5 minutách snížíme teplotu na 170° C a pečeme ještě cca 15-20 minut (podle vlastní trouby, zkusíme špejlí). Krok 4: Upečený korpus vyndáme a necháme na mřížce zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy
tvaroh, smetanu, máslo, griotku a pudink bez vaření. Vše šleháme cca 10 minut a necháme ustát.
Do višňového džemu vidličkou zašleháme kousky připravených višní. Krok 5: Vychlazený korpus prořízneme na poloviny, spodní díl potřeme džemem navrstvíme krém a na srovnaný vršek přiklopíme horní díl. Na vrchní díl nalijeme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády a másla, do které vmícháme 1 lžíci zakysané smetany. Silnou vrstvu polevy projedeme jen cikcak obrácenou lžící a uložíme do chladu nejlépe přes noc nebo na 2-3 hodiny.

TIP: Desatero rad na téma polevy na dorty

Zveřejněno 26. 1. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Poleva díky smetaně nikdy nebude úplně tvrdá, dá se dobře krájet a je i velmi chutná i ve velké vrstvě. Alkohol vyprchá než se řezy uleží ale kdo má přesto obavy může použít jen příchuť Griotka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVZ2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YEVZ2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

No Maruško, to je slast! 😋👌 Každýmu, komu jsem nabídla, moc chutná. 😃 Mně taky… 😉
Díky za recept. Měj krásné dny… 😊

Moanka: :-K Moničko, děkuji za komentář i krásné foto a mám radost, že všem chutnalo. Přeji krásné dny i vám všem. :-K

Mňam, to bych si dala... Děláš mi chutě, Maruško... :-) Přeji pěknou neděli... :-)

Moanka: :yes::-K:-) Určitě se povedou .

Zobrazit 4 starší odpovědi

vypadají luxusně a určitě budou hodně jedlé, protože višně a čokoláda - k tomu není co dodat 👍🌺🤗

Martina68: :-K Moc děkuji za komentář, všem přítomným moc chutnaly. :-K Přeji krásný a pohodový večer :-K

Krásné řezy

RubyRom: :-K moc děkuji za komentář a přeji krásný večer :-K

Suroviny:
korpus, mouka hladká, kypřící prášek, cukr krupice, kakao, mléko, žloutek, olej, bílek, sůl, tvaroh, smetana zakysaná, máslo, griotka, pudink bez vaření, višňový džem, kompot, čokoláda, máslo, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu