Kakaové řezy s višněmi pod krémem
Čokoládovo-višňová fantazie, to je řez, který si můžete s trochou trpělivosti a zkušeností upéct. Čokoládový korpus plněný višněmi a tvarohovým krémem s příchutí griotky, přelitý silnou vrstvou čokolády je opravdu luxusní.
Postup přípravy
Po 5 minutách snížíme teplotu na 170° C a pečeme ještě cca 15-20 minut (podle vlastní trouby, zkusíme špejlí). Krok 4: Upečený korpus vyndáme a necháme na mřížce zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy
tvaroh, smetanu, máslo, griotku a pudink bez vaření. Vše šleháme cca 10 minut a necháme ustát.
Do višňového džemu vidličkou zašleháme kousky připravených višní. Krok 5: Vychlazený korpus prořízneme na poloviny, spodní díl potřeme džemem navrstvíme krém a na srovnaný vršek přiklopíme horní díl. Na vrchní díl nalijeme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády a másla, do které vmícháme 1 lžíci zakysané smetany. Silnou vrstvu polevy projedeme jen cikcak obrácenou lžící a uložíme do chladu nejlépe přes noc nebo na 2-3 hodiny.
Zveřejněno 26. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy s višněmi pod krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVZ2
Moje poznámka
Kakaové řezy s višněmi pod krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVZ2
Nejnovější recepty
Kůzlečí roláda s nádivkou
Přidáno před 4 hodinami
Topinky se zajíčky
Přidáno před 7 hodinami
Velikonoční lívance
Přidáno před 7 hodinami
Kinder mléčný řez
Přidáno před 8 hodinami
Knedlíky ze žluté cukety s cuketovým zelí
Přidáno před 22 hodinami
Fazole na mexický způsob
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší špenát
joanam před 1 hodinou
Kuře na medu
Lubos74 před 5 hodinami
Domácí nudle
Lubos74 před 5 hodinami
Dva beránci...
Santa Suzana21 před 5 hodinami
Čokoládová zmrzlina
Krys0760 před 7 hodinami
Budapešťská pomazánka II.
PetrZappa před 14 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
eviii před 18 hodinami
Martinské rohlíčky
Fitulka před 19 hodinami
Moravský vrabec
Fitulka před 19 hodinami
Suroviny:
korpus,
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr krupice,
kakao,
mléko,
žloutek,
olej,
bílek,
sůl,
tvaroh,
smetana zakysaná,
máslo,
griotka,
pudink bez vaření,
višňový džem,
kompot,
čokoláda,
máslo,
smetana zakysaná
Komentáře (12)