Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy

Moučník, který nesmí chybět u nedělní kávy. Nadýchaný kakaový piškot se svěžím tvarohovým krémem a křupavou vrstvou čokolády milují všechny generace. Nejlépe chutná druhý den, protože korpus nasaje vláčnost krému a chutě se propojí.

Hodnocení receptu je 4,8 (267×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Papunka Papunka

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby tuhnutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměru 35x25 cm nebo dortová forma o průměru 23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 191 kJ /
6 260 kcal
Bílkoviny135,45 g
Tuky418,37 g
Vláknina25,68 g
Cholesterol 2,53 g
Sodík 876 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy475,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pečicí plech vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Vejce rozklepneme a rozdělíme na žloutky a bílky. Krok 3: Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 4: Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Krok 5: Vytvořené těsto vlijeme a rozetřeme na připravený plech, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15-20 minut. Po upečení necháme piškot vychladnout. Krok 6: Během chladnutí korpusu připravíme jemný krém. Vyšleháme máslo pokojové teploty s cukrem a zašleháme tvaroh o stejné teplotě. Krok 7: Vychladlý piškotový plát potřeme krémem a necháme v chladu ztuhnout. Krok 8: Polevu připravíme tak, že do rozpuštěného tuku nalámeme čokoládu a mícháme, až vznikne hladká hmota. Za stálého míchání postupně přidáváme po lžících mléko. Krok 9: Hladkou polevou polijeme moučník a necháme ztuhnout.

TIP: Připravte si Míša řezy trochu jinak

Zveřejněno 6. 3. 2011

Poznámka autorky Papunka

ZDROJ: ireceptar.cz

Pokud pečeme v dortové formě, piškot 1x prokrojíme a naplníme krémem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVMR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVMR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (141)

Výborné řezy, jen jsem podle rady v komentářích do krému přidala méně másla 😊

Výborný recept

To by mě zajímalo, jestli suroviny odpovídají dortové formě o průměru 23cm nebo plechu 25x35cm, protože tento je obsahově více než 2x větší 😁

Daniela25: Ano, odpovídají, dort obvykle prokrojíte. Tady vyjde jedno prokrojení, což je pro Míšu akorát. Sama jsem pekla několikrát a formy opravdu sedí. Mějte krásný den.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Moc moc dobrý 😍🫶🏻 určitě udělám znovu, 😊

Ten krém je úplně na hov…., a ty míry jak od oka taky. Nechápu takové hodnocení. Raději jiný recept.

petpat99: Dobrý den, recept jsme převážili a doplnili velikost forem. Snad se Vám nyní podaří. Krásný den😀

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Super zatím nejlepší

Moje poznámky:
- Dát méně másla než je v receptu, stačí 125g
- Dát méně kakaa - stačí 1 lžíce (pokud máte opravdu kakao a ne nějaké Granko)
- Nechat korpus déle jak 10 min - spíš 15-20 min - naposledy byl po 10 min hodně měkký jak sliz (asi záleží na troubě)

Jinak s těmito úpravami je dezert luxusní ! Děkuji.

Je skvělej doporučuji všem. <3

Spokojenost velka, pulka plechu uz je pryc😁

takhle naprd recept jsem tu jeste nedelal. lzice jako odměření, nikde velikost plechu. kazdy mame jiny lzice, maji byt vrchovaté? zarovnané? z testa byl maglajz, vubec se nepovedl. našel jsem jiny, s presnymi hodnotami a byl jsem úspěšný. lidi jako majitelka receptu by neměli nikam na intenet nic psát

Dělám podle tohoto receptu pravidelně a super

Recept bych trochu upravila. Pokud by měl být na plech, tak dejte dvojitou dávku. Sice jsem dělala podle receptu, ale je nízký a tak 3/4 plechu.Na krém jsem použila tvaroh a mascarpone a máslo s cukrem. Na polevu jsem použila dvě 100g hořké čokolády ,trochu másla a mám nugatové sladidlo,pár kapek.

Příliš mnoho nedokonalostí a nepřesností, korpus špatný (nízký a následně tvrdý), granko není kakao, másla zbytečně mnoho, cukru taky, snad jen ta poleva vyšla jakžtakž, ale sečteno podtrženo to nestojí za vaši námahu, mě to jen zklamalo a nechápu to hodnocení, jedině snad, že by bylo uděleno před revolucí...

Přečetla jsem si komentáře a tak jsem tento recept brala pouze jako tahák a udělala jsem dobře,Jinak by byl korpus extrémně nízký a krém zas příliš máslový stačí úplně 1/4 másla,než je uvedeno v popisu a určitě 2x více mouky,já dala odhadem.Jinak výborné :-)

Máslo je lepší trochu předehřáté z mikrovlnky, nedělají se hrudky

Tématické fráze:
míša řezy, míša řezy na plech, miša řez, míša řezy recept, míša řezy na velký plech, řezy míša, řezy míša nejlepší recepty, řezy míša nejlepší recepty, recept na míša řezy, míša řezy top recepty, řezy míša recepty, míša řez recept, recept misa rezy, recepty - úžasné míša řezy, nejlepši miša řezy, miša řez na plech recept, nejlepší recept na míša řezy, top recepty míša řezy, mišařezy, tvarohove řezy míša

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek, kakao, máslo, tvaroh měkký, tvaroh ve vaničce, cukr moučkový, cukr vanilkový, čokoláda na vaření, máslo, mléko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu