Velikonoční hnízdečka
O Velikonocích připravujeme spousty různých sladkých dobrot, které potěší hlavně ty nejmenší koledníky. Připravte pro ně velikonoční hnízdečka, tematicky ozdobená vajíčky z marcipánu.
Postup přípravy
Krok 1: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Preclíčky namočíme do rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout v lednici.
Krok 2: Z obarveného marcipánu vymodelujeme malá vajíčka. Šlehačku vyšleháme s mlékem (dle návodu) a obarvíme ji gelovými barvami.
Krok 3: Střed dortíčků potřeme Nutellou, po obvodě nastříkáme šlehačkou, utvoříme hnízdečko z preclíčků a na střed položíme marcipánová vajíčka.
Zveřejněno 20. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční hnízdečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN632
Moje poznámka
Velikonoční hnízdečka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PN632
Nejnovější recepty
Jarní kuřátka s mandlovou nádivkou
Přidáno před 53 minutami
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 14 hodinami
Škubánky se zelím z červené řepy
Přidáno před 15 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 15 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sypaná tvarohová buchta
Noumik před 1 hodinou
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 11 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 11 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 12 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 12 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 12 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 13 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 14 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 14 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 14 hodinami
Suroviny:
nutella,
šlehačka v prášku,
mléko,
čokoláda,
marcipán,
potravinářské barvivo gelové
Komentáře (1)