Jehněčí na šalvěji
Využijte sezonní příležitost a připravte rodině jemné a kvalitní jehněčí maso v této osvědčené úpravě. Jako příloha k šalvějí a slaninou provoněnému masu se výborně hodí listový špenát a karlovarský knedlík.
Postup přípravy
Šalvěj rozdělíme na kousky a položíme na slaninu. Krok 3: Do připraveného lůžka vložíme maso, osolíme, přidáme koření a podlijeme 50 ml vody (vývaru) a dáme péct. Krok 4: Pečeme 30 minut při 200 °C. Poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme 45 minut. Krok 5: Upečené maso vyndáme, necháme chvíli odpočinout a pak nakrájíme na plátky. Krok 6: Výpek z masa zahustíme moukou aby vznikla hustší omáčka. Povaříme cca 5 minut a nakonec přidáme máslo pro zjemnění. Krok 7: Maso vložíme zpět a necháme v teple do podávání. Krok 8: Jako příloha se výborně hodí listový špenát a karlovarský knedlík.
Zveřejněno 26. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrA0G
Moje poznámka
Jehněčí na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KrA0G
Nejnovější recepty
Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Přidáno před 38 minutami
Mini mazance s meruňkami
Přidáno před 48 minutami
Biskupský beránek
Přidáno před 15 hodinami
Barevná vajíčka
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 17 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Chlebové bagety
1Jirina před 8 minutami
Anglické palačinky
káťa před 1 hodinou
Jedničkové rybí filé
cookamater před 1 hodinou
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Markeeta před 3 hodinami
Bramborák na plech
Wolfova10282 před 10 hodinami
Omáčka s hovězím masem
jayjayka před 10 hodinami
Velikonoční beránek
Mis-ja304 před 12 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
danielle72 před 12 hodinami
Kokosový beránek
Mikinka30 před 13 hodinami
Mazanec od Helenky Růžičkové
Danny668 před 13 hodinami
Suroviny:
kýta jehněčí,
slanina,
šalvěj,
jalovec,
koření nové koření,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
voda
Komentáře (2)