Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchaná banánová buchta

Pokud na vás doma čekají přezrálé banány, které volají po zpracování, upečte z nich banánový moučník. Banánová buchta je velmi vláčná a nadýchaná a nejlépe si ji vychutnáte s hrnkem kávy či kakaa.

Hodnocení receptu je 4,8 (64×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 porcí

Množství do hlubokého plechu 42x32 cm.

16porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie22 680 kJ /
5 421 kcal
Bílkoviny97,66 g
Tuky240,47 g
Vláknina26,60 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 517 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy704,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 155-160 °C (horkovzdušný program) nebo na 170 °C (horní/dolní ohřev). Plech o velikosti 42x32 cm vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Mouku promícháme s kypřicím práškem, skořicí a prosejeme. V míse vyšleháme celá vejce, cukr a vanilkový cukr do husté pěny. Krok 3: Banány rozmačkáme vidličkou a při nejnižších otáčkách šlehače je zamícháme do husté vaječné pěny. Krok 4: Poté do směsi střídavě a po částech přidáváme olej, mléko a prosátou mouku. Důkladně zamícháme. Krok 5: Těsto nalijeme do připraveného plechu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 35-40 minut. Krok 6: Po upečení necháme buchtu vychladnout. Poté ji můžeme pocukrovat nebo dozdobit čokoládovou polevou.

TIP: Banánové moučníky

Zveřejněno 12. 7. 2018

Poznámka autorky Merylas

Buchta je nadýchaná a vláčná. Z poloviční dávky lze upéct v koláčové formě, vymazané tukem a vysypané hrubou moukou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AGyP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AGyP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (48)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Vynikající!

Naekee: Děkuji. To jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal. :-K

:-)<3:yes::yes: Líbí se mi recept i foto. :-K

Marie Svarcova: Maruško děkuji. :-K

Moc se mi líbí a určitě vyzkouším.

Opravdu vynikající 👌

marbrun: Tak to jsem opravdu moc ráda, že chutná. :-K

Skvela, mekka, vláčná. Pouzila jsem na vyslehani jen půlku cukru + banilkovy (zbytek jsem dosladila kapkami Flavor drops). Urcite nedelam naposledy. Foto vkladam.

Denisa S: Děkuji za vyzkoušení a přidaná fota. Těší mě, že chutná.🌺

pavlina.simr: MarKinka: Bayta: Děkuji, jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Skvělé těsto a dá se použít i jako korpus na dort:-)

Moc dobrá, dělala jsem z poloviční porce a všem moc chutnala :)

Výborná buchta, je hezky nadýchaná a banány v ní jdou cítit tak akorát :-) Potřela jsem ji krémem z mascarpone a šlehačky.

PetraCy: Super vylepšení. :yes: Děkuji za vyzkoušení a jsem moc ráda, že chutná. Taktéž děkuji za přidané foto. :-K

Výborná 🤩 do těsta jsem nastrouhala hořkou čokoládu a nemá chybu 😎

veronika_straka: Taky někdy neuhlídám banány a tady se dají moc dobře využít. A s čokoládou budou řezy ještě lepší :yes::-K

Á, skvělý nápad, po Mikuláši se nám tu začíná kupit dost hnědých banánů a tohle bude skvělá obměna k banánovým chlebíčkům :-D a zrovna šoupnu do těsta i ty čokoládové Mikuláše :-D

lju.lju: Moc děkuji za vyzkoušení, pochvalu a přidaná fota. Jsem opravdu moc ráda, že recept nezklamal. :-K

Krásně vláčná buchta, moc dobrá. Neměla jsem velký plech, tak jsem těsto rozdělila do menšího pekáčku (20*30cm) a do bábovkové formy (vyšla upečená tak do půlky formy) a obojí vyšlo úplně skvěle. Nadýchaná, opravdu chutná po banánech. Dala jsem méně cukru (200g + vanilkový), protože jsem měla už dost přezrálé banány a je hezky slaďoučká i tak :-)
Ještě jsem zpestřila trochou kakaa do části těsta, aby vzniklo mramorování. Rozhodně nedělám naposledy. Máme malé dítě a banány zbývají celkem často :-D ;-)

Tématické fráze:
banánová buchta, buchta z přezrálých banánů, buchta s banánem, buchta z bananu, buchta s banany, banánová buchta bez cukru, nadýchaná buchta, banánová buchta recept, bananova buhta, recept na bananovou buchtu, banánové buchty, banánová bublanina, buchta s banánu, banánová buchta bez mouky, nadýchaná banánová bábovka, recept na buchtu s banánem, bananiva buchta, nadýchaná čokoládová buchta, banánová buchta 4 banány, banánová buchta s čokoládovou polevou

Suroviny:
cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, banán, mléko, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek, skořice mletá

Přidat fotografie receptu