Omeleta se selskou bramborovou náplní a medvědím česnekem
Selská jídla bývají v oblibě pro jejich nenáročnou přípravu a skládají se většinou pouze z několika použitých surovin. Brambory se slaninou a cibulí dokonale dochutí medvědí česnek, který patří mezi první jarní bylinky a dá se používat do různých pokrmů.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 806 kJ / 432 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,27 g |
| Tuky | 24,89 g |
| Vláknina | 4,83 g |
| Cholesterol | 274 mg |
| Sodík | 436 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 35,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slaninu nakrájíme na menší kostičky a necháme ji lehce vyškvařit. Přidáme nakrájenou cibuli a krátce osmahneme pouze do sklovita.
Krok 2: Brambory nakrájíme na menší kostky a přidáme k slanině a cibuli. Opepříme a pokud je třeba, tak i lehce osolíme. Brambory za občasného promíchání opečeme, aby se prohřály.
Krok 3: Mezitím připravíme omeletu. Pánev s nepřilnavým povrchem potřeme sádlem nebo olejem a necháme rozehřát. Vejce vidličkou prošleháme v hrníčku s mlékem, solí a moukou. Vlijeme na pánev a opečeme z obou stran.
Krok 4: Hotovou omeletu dáme na talíř, do odstavených brambor vmícháme nakrájený medvědí česnek, navršíme na polovinu ometety a tu přehneme.
Krok 5: Ihned podáváme, nejlépe se zeleninovým salátem.
Místo salátu ale můžeme třeba jen zapíjet mlékem, kyškou, podmáslím či kefírem.
Místo salátu ale můžeme třeba jen zapíjet mlékem, kyškou, podmáslím či kefírem.
Zveřejněno 11. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omeleta se selskou bramborovou náplní a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPzQ
Moje poznámka
Omeleta se selskou bramborovou náplní a medvědím česnekem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBPzQ
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 10 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí rohlíky
MirkaHr před 36 minutami
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 9 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 9 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 11 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 12 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 15 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 15 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 15 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 15 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
mléko,
mouka polohrubá,
sůl,
sádlo,
slanina uzená,
cibule,
brambory,
pepř mletý,
sůl,
list medvědího česneku
Komentáře (12)
Cizrnovo-olivová pomazánka
Recept ještě nebyl hodnocen 4,7