Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami

Tortilly se v poslední době staly nezbytností, kterou musíme doma mít. Lze z nich připravit nespočet slaných, sladkých, teplých či studených jídel. Třeba takový výživný koláč s vejci, ředkvičkami a sýrem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

KuchtaPaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na měsíčky a omyté ředkvičky na tenká kolečka. Sýr nastrouháme a 2 vejce rozšleháme s kořením. Krok 2: Koláčovou formu o průměru tortilly dobře vymažeme máslem a následně do ní vlijeme rozšlehaná vejce. Na vrstvu vajec poklademe ředkvičky a na ředkvičky položíme první tortillu. Krok 3: Na tortillu naskládáme cibuli a sýr. Přiklopíme druhou tortillou. Krok 4: Rozšleháme zbylá 3 vejce s kořením a nalijeme na vrchní tortillu. Dáme péct do trouby na cca 15 minut přibližně na 170 °C. Krok 5: Po upečení necháme vychladnout a vyklopíme na talíř. Koláč jde vyklopit velmi dobře.

TIP: Jak na domácí tortilly

Zveřejněno 9. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRw8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpRw8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Moc se mi líbí Váš recept a co nejdřív zkusím. Napadá mě, že by to mohlo být luxusní třeba i se špenátem a nivou, opravdu perfektní návod, který snese notnou dávku improvizace ( zejména podle stavu lednice). Děkuji za tip 😊

Monika146: Máte pravdu, recept se dá udělat z čehokoli, co má člověk doma v lednici.

Dřív pro mě byla nezbytnost listové těsto, z něj se v případě nouze dá udělat také mnoho jídel. Teď jsou tortilly, které mají tu výhodu, ze se ani nemusí tepelné upravovat. 😃

Suroviny:
vejce, tortilla, cibule, ředkvičky, sýr, máslo, koření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu