Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kinder mléčný řez

Domácí Kinder mléčný řez – nadýchaný kakaový korpus, jemný medový krém a dokonale lahodná chuť, která potěší nejen děti, ale i dospělé. Dopřejte si tuto neodolatelnou sladkou radost!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MiskaKulicka MiskaKulicka

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 kusů

10kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Velký plech na pečení (zhruba 40 x 30 cm) vyložíme pečicím papírem. Troubu zapneme na 160 °C. Krok 2: Vejce a cukr vyšleháme mixérem nebo v kuchyňském robotu do světlé nadýchané pěny. Mouku i kakao prosijeme a spolu se špetkou soli opatrně vmícháme do vaječné pěny. Krok 3: V menší misce rozmícháme med s rozpuštěným máslem. Přidáme 3-4 lžíce těsta a prošleháme. Potom hmotu přilijeme k těstu a krátce promícháme. Čím déle budeme míchat, tím více bude těsto ztrácet na objemu, tak pozor na to. Krok 4: Těsto vylijeme na připravený plech, rozetřeme až k okrajům. Vrstva bude opravdu nízká, ale nebojte, je dostatečné. Vložíme do trouby a pečeme 10-12 minut. Krok 5: Upečený vlažný plát těsta překlopíme na velký podnos nebo prkénko, spodní strany sloupneme papír a potom plát zase otočíme zpět. Krok 6: Želatinu namočíme do studené vody. Mezitím vyšleháme 250 g smetany téměř do pevna. Krok 7: Zbytek smetany spolu s medem ohřejeme, nesmí vařit, stačí teplota kolem 50 °C. Přidáme mléko, rozmícháme a nyní okapanou želatinu, opět důkladně rozmícháme. Postupně zašleháme tuto smetanovou směs se želatinou do vyšlehané smetany. Krok 8: Plát rozpůlíme a jednu polovinu otočíme spodní stranou nahoru. Tuto spodní stranu natřeme krémem ve stejně vysoké vrstvě. Přikryjeme druhou půlkou korpusu. Krok 9: Řezy uložíme do lednice přes noc, krásně ztuhnou a rozleží se. Druhý den nakrájíme na menší kousky a můžeme se kochat dětskou radostí z toho, co vzniklo. Skladujeme v chladu.

TIP: Jak krájet krémové řezy

Zveřejněno 17. 4. 2025

Poznámka autorky MiskaKulicka

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder mléčný řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31KKr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kinder mléčný řez

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31KKr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Míši, normálně doma sušené mléko nemám, ale přemýšlím, jak by se v tom krému místo něj tvářil bezpříchuťový protein? :D Asi to po svátcích zkusím a dám vědět :)

veronika_straka: Sušené mléko je dost jiné než protein. Jsem zvědavá na výsledek, až to vyzkoušíš

Řez vypadá luxusně, ukládám a brzy vyzkouším. Vnoučata ho milují a není nad domácí výrobek, bez přidané chemie. Děkuji za nápad 👏👍🙂

Monika146: Dejte vědět, jak se povedl a jak chutnalo vnoučatům. Dcery by ho mohly po kilech 😊😅

:-)<3:yes::yes: Krásné a určitě moc dobré. :-K

Marie Svarcova: Děkuji, jsou opravdu výborné, nestíhám péct, stále mizí 😂🤣

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, prášek kakaový, máslo, med, smetana ke šlehání, med, mléko sušené, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu