Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Pokud stále přemýšlíte, jakým moučníkem překvapit návštěvu, nechte se inspirovat pokladem našich babiček, které připravovaly neodolatelné šlehačkové rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje a naplnit ho můžete jak nasladko, tak naslano.

Hodnocení receptu je 4,9 (300×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Z mouky, Hery, šlehačky, špetky soli a vejce vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků. Krok 3: Z každého dílku vyválíme kolo a to nakrájíme na 8 dílků. Krok 4: Na širší část dílku položíme náplň a zarolujeme. Krok 5: Rozložíme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut do zrůžovění.

TIP: Martinské podkovy z kynutého těsta

Zveřejněno 28. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj - Právo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYj2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYj2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (445)

Už jsem je jedla, ale já je ještě nepekla.
Chystám se na ně. Dík za recept.

Výborný recept, postup přesně podle receptu, s těstem se krásně pracovalo, plnila jsem tvarohem. Měla jsem celkem 48 rohlíčku (pekla jsem v pátek, dnes už byly pouze k snídani). Děkuji za super recept!!!!!!👍👍👍

Bylo to super ????

Také jsem přidala více mouky. A pak se skvěle pracovalo. Děkuji za recept.

:-)<3:yes::-K

Recept je naprosto výborný, dělám přesně podle receptu, aby se těsto nelepilo, máslo musí být pouze "povolené", ne rozpuštěné. Těsto dělím na 6 dílů a plním pouze ořechovou nádivkou. 150g ořechů, 150g cukru, 1 bílek a rum. Mamka měla narozeniny, tak jsem je v pátek dělala ze třech dávek. Chybělo <3

Přidala jsem mouku ,dost se to patlalo,ale pak pohoda. Plněné čokoládou a byly moc dobré.
Já už je ale asi dělat nebudu ,moje poctivá, tříměsíční dieta je v čudu ,odolat se prostě nedalo ,ach jo

Super těsto

:yes:

Jsou výborné, jen přidávám o něco víc mouky. :-8

Dobry, mel jsem je vetsi nez rohliky ze samosky a bacha potreba ten pevnej tvaroh jinak vam vetsina vytece ven XD

Vlada@50: děkuji :-)

Výborné rohlíčky, dnes obzvlášť vypečené=vynikající. :-):-)

Janičko dělala jsem tyto rohlíčky sladké s tvarohem a také naslano s goudou a šunkou. Obojí jsou skvělé , přidala jsem 2 fota. :yes::yes:

RubyRom: Jéé, děkuji!! :-)

Právě jsem dopekla a jsou luxusní.:yes::yes::yes::yes:

mardosa: to mne moc těší :-)

Tématické fráze:
tvarohové rohlíčky ze šlehačky, šlehačkové těsto na šátečky, rohlicky, šlehačkové šátečky, šlehačkové ořechové rohlíčky, co dobrého a sladkého upéci, křehké šlehačkové rohlíčky, křehké šlehačkové těsto, testo na rohliky, rohlíčky s tvarohem, ořechové rohlíčky ze šlehačky, šátečky ze šlehačkového těsta, šlehačkové cukroví nejlepší, šlehačkové koláčky, šlehané těsto, svatomartinské rohlíčky video, šátečky ze šlehačky, ořechové rohlíčky se šlehačkou, šlehačkové rohlíčky s ořechy, slehackoverohlicky

Suroviny:
smetana ke šlehání, máslo, vejce, sůl, mouka hladká, tvaroh, ořechy, vejce

Přidat fotografie receptu