Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kubánské řezy

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 126 kJ /
2 181 kcal
Bílkoviny76,24 g
Tuky52,70 g
Vláknina14,60 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 602 mg
Sůl1,26 g
Sacharidy343,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme tuhý sníh se špetkou soli. Krok 2: Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku a kakao a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Krok 3: Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a při 200°C pečeme cca 15 minut. Krok 4: Necháme vychladnout. Krok 5: Den předem svaříme šlehačky a ledové kaštany. Krok 6: Vychladlé dáme do lednice přes noc. Krok 7: Druhý den ráno vyšleháme společně se ztužovačem. Krok 8: Korpus podélně překrojíme a pomažeme částí šlehačky, poklademe banány, které jsme nakrájeli na kolečka a potřeme další částí šlehačky. Krok 9: Přiklopíme druhou částí korpusu a celý moučník pomažeme zbytkem šlehačky. Krok 10: Celý moučník posypeme grankem a dáme na 2 hodiny chladit. Krok 11: Pak krájíme řezy, které zdobíme šlehačkou.

Zveřejněno 9. 1. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vj70

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kubánské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vj70

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Nadi, konkrétně tyhle řezy jsem nedělala, ale řezy podobné. Třeba Pařížské kostky do kterých se dává taky Pařížská šlehačka. S vařením Pařížské šlehačky mám určité zkušenosti. Již na jednom z kuchařských webů (na které jsem kdysi chodila a taky většina z vás) byly dlouhé diskuze ohledně vaření Pařížské šlehačky atd. A pak typ těchto těst je dost suchý a ten rum se přímo žádá.:-D A stejně i pikantní džem. Kakaové těsto a Pařížská šlehačka je dost těžká, tak pikantní džemem chuť trochu oživý. ;-) A pak kromě banánů se do těchto typů moučníků hodí i jahody.(to je všechno prax a dlouholeté zkušenosti). Bohužel již nejsem žádná mladice. :-( :-D

Nevím, ale ztužovač používám vždycky a ta šlehačka krásně ztuhne a je bez cucků. Myslím, že je to na uvážení každého, ale já s ním mám dobré zkušenosti, ale i tak, díky za cenné rady. Pikantní marmeládu jsem chtěla taky použít, ale nevěděla jsem, jak by to chutnalo, ale v originálním receptu není.:-)

Danko:-K:-Ktaky díky..chtěla bych ho vyzkoušet..tys ho asi pekla,že;-)je dobrý:-p:-?:-D

Sodovka, díky, to určitě využiji;-) Petro, moc hezký zákusek, jen co s těma kilama pak..:-D:yes:

Několik zkušeností. ;-) Možná se někomu budou hodit.:-))
☺ Nepoužívat ztužovač. Šlehačku, ihned šleháme na nejvyšším stupni – tak dosáhneme krásného, hustého krému!
☺ A krém se šlehá za studena (těsně před namazáním na těsto). Uvařená šlehačka musí být uvařena 24 hod. předem a potom být až do ušlehání krému v lednici.
☺ Pokud máte k dispozici pouze šlehačku o nižší tučnosti než 33%, přihoďte do horké svařené šlehačky s kaštany plátek másla, tak asi 10-20 g (20 g při tučnosti šlehačky 25%), nechte rozpustit a vychladit.
Podobná těsta je vhodná před nanesením krému pokropit rumem a potřít slabou vrstvou pikantního džemu. Kakaová těsta a banány vyžaduji zvýraznit chuť pikantním džemem. ;-)
Jinak tyhle moučníky miluji a posílám +8. :yes:

Jak je něco s banány a je to kakaové.....:-p:-p:yes:

:-p:yes:

Dávala jsem to na měnší plechy. myslím, e kdyby se to peklo na větším, špatnš by se podélně krájelo. evím kolik ten plech může mít, podle mě tak 30x25 cm, asi :-)

už je uloženo,ve čtvrtek bude upečeno;-)pak dám vědět..jestli se dílo zdaří;-):-D:-D:yes:

:-p:-p:yes:

To bude určite moc dobré:-p:-ptiež vyskúšam.A máš pekný tanierik;-)

Dobre to vypadá, najbližšie vyskúšam. Petra, na ako velký plech si dával. Ďakujem:yes::-K:-K

:yes:

Tématické fráze:
řezy na plech nejnovější recepty, kubansky rez, kubánský dort na plech, kubánské recepty, řezy na plech, kubánské kostky, recepty na vyzkoušené dobré řezy, moučníky a řezy recepty, dobre rezy na plech, rezy, pařížské řezy s banánem, kubánský zákusek, kubánský řez recept, řezy ze šlehačky, kubánský moučník, pařížské řezy recept, kuba rez, moučník z ledových kaštanů, kubánský dezert, řezy z ledových kaštanů

Suroviny:
vejce, cukr, mouka hladká, kakao, smetana, tyčinka ledové kaštany, ztužovač šlehačky, banán, kakao granko

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu