Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavý velikonoční beránek

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 55 min

75 min (20 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Velikonoční beránek je oblíbeným moučníkem. Vyzkoušejte i tuto verzi, ve které do něj přidáte kakao, Nutellu a vaječný koňak. Beránka stačí po upečení posypat moučkovým cukrem a kolem krku mu uvázat mašličku.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 462 kJ /
3 218 kcal
Bílkoviny49,82 g
Tuky173,71 g
Vláknina8,94 g
Cholesterol 846 mg
Sodík 837 mg
Sůl2,71 g
Sacharidy326,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce vyšleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Za stálého šlehání vléváme tenkým pramínkem olej, poté vaječný koňak a Nutellu. Krok 2: Do vzniklé hmoty vmícháme směs prosáté mouky, Solamylu, kakaa a prášku do pečiva. Krok 3: Troubu včas rozpálíme na 170 °C. Krok 4: Těsto vlijeme do olejem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do trouby a pečeme cca 55 minut. Krok 5: Necháme asi 5 minut vychladnout ve formě a potom opatrně vyklopíme. Vychladlého beránka důkladně posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 10. 4. 2009

Poznámka autorky Eliza

Letošního beránka (toho z fotek) mám dětmi zakázáno porcovat - prý se tváří jako živý.

Recept pochází ze serveru Labužník.com, autorka Lydia.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavý velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5oN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavý velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k5oN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

:yes: moc nám chutnal, děkujeme za recept Eli :-p:-p:-K

Receptík jsem objevila až letos,ihned vyzkoušela....a nemá chybu!Těsto je krásně jemné a nadýchané...ještě jsem ho polila čokoládou...chudáček,nedožil se ani druhého dne!!:-p:yes::yes::yes:

Děkuji vám všem za komentáře a pochvalu toho našeho velikonočního frajírka :-). Teprve dnes byl naporcován ke snídani. Pekla jsem ho v pátek, na zadním okénku přežil cestu autem se sobotní hodinovou zácpou na jižní spojce a dva dny nepřikrytý zdobil stůl... Píšu to proto, že byl dnes úplně čerstvý, vláčný, šťavnatý. Prostě bezva těsto, za které jsem zde zapomněla poděkovat Lydii z Labužníka - jak nerada zjišťuji :-//, proto to hned napravím...:-8

Já mám holky už větší, takže by zábrany neměly, natož když by jim zavoněl, protože tenhle musí vonět na dálku:-p:-p Beránka už z tohoto těsta dělat nebudu, ale vidím to někdy brzy na bábovku nebo věnec;-)

To se ani já dětem nedivím, že do něho nedovolí říznout :-) Jak živý. Bodík :yes:

Fešák a jaký má uhrančivý pohled :-):yes:

Elizo:-)beránek je krásný a děti nelžou je opravdu jako živý;-) Docela by mě zajímalo jak chutná:-p Škoda že se nedají po drátech posílat vůně a kousky na ochutnání;-)hnedle bych tě o jeden poprosila:-8.No,ale takhle si ho budu muset časem vyzkoušet sama:-(;-):-D.

:-):-):-D

Eli, beránek je frajer :yes::yes:, sluší mu to a určitě je výbornej...nutella, vaječný likér...:-p a děti to určitě dlouho nevydrží ;-):-)

Tématické fráze:
čokoládový velikonoční beránek recept, velikonoční beránek z vaječného koňaku, beránek z vaječného likéru, velikonoční beránek čokoládový, velikonoční beránek recept, nadýchaný velikonoční beránek, beránek z vaječného konaku, velikonoční beránek politý čokoládou, jemný velikonoční beránek, čokoládový velikonoční beránek, beranek z vajecneho likeru, beranek z vajecneho likeru, beránek politý čokoládou, velikonoční beránek z vaječného likeru, beranek bez vajec, velikonoční beranek, živí velikonoční beránci, štavnatý beránek, velikonoční beránek s čokoládou, nadýchaný beránek

Suroviny:
vejce, cukr, cukr vanilkový, sůl, olej, koňak vaječný, nutella, mouka hladká, škrob kukuřičný, prášek do pečiva, kakao, olej, mouka hrubá, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu