Domácí uzené na polský způsob
Češi jsou mistry v mnoha směrech a uzení patří mezi ně. Vyudit si doma maso zvládne spousta z nás. Mnozí s uzením teprve začínají, a tak se jim hodí pár rad či inspirace, například uzené na polský způsob.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka - 10 kg
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 136 684 kJ / 32 668 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1 455,40 g |
| Tuky | 2 970,36 g |
| Vláknina | 12,60 g |
| Cholesterol | 4,60 g |
| Sodík | 85,92 g |
| Sůl | 10,00 g |
| Sacharidy | 27,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Moje poznámka
Domácí uzené na polský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8qp
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 21 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 21 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 5 minutami
Vrstvený salát
Haname před 1 hodinou
Sýrové tyčinky
Jitinka před 2 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 5 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 5 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 5 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 6 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 6 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 6 hodinami
Mila kuličky
Marule před 7 hodinami
Tématické fráze:
uzení masa v udírně,
domaci uzene,
domaci uzeni,
jak udit maso,
jak udit,
jak udit sýr,
domácí uzené maso,
domácí uzení masa,
domaci uzeny syr,
jak vyudit bucek,
rychlosul na uzení,
rychlosůl,
jak vyudit maso,
jak udit vepřové maso,
domácí udírna,
jakym dřevem udit,
domácí uzený bůček,
domácí uzená kýta,
uzení masa,
recept na domácí uzené maso
Suroviny:
maso vepřové,
voda,
rychlosůl,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
česnek
Komentáře (68)
P.S. Sanitr je vhodný tak na pyrotechnniku
chci vyzkoušet vyudit maso podle Vás,ale je problém ,že po přidání rychlosoli(sanytr)4 dkg na kg masa,není maso slané?Co jsem udělal špatně? Děkuji
Pavel
Děkuji za odpověď.
pavelk:
Snad sem ti poradil dobře.Já to tak dělávám spousty let a výsledek je vždy ucházející ne-li vynikající.
I.
Musím poděkovat za tento recept. Po různých pokusech to bylo poprvé, kdy se maso opravdu povedlo. Máme naloženou již druhou várku a konečně si nemyslíme, že stavět udírnu byla ztráta času. Ještě jednou - děkuji smajlik
II.
autor: Blažej (neregistrovaný/á)
vloženo: 21. 12. 2010 20:44:20 nahlásit reagovat
Postavil jsem novou udírnu a hned na poprvé jsem vyskoušel tvůj recept a bomba všichni měli mastnou hubu a na podruhe už jsem udil všem co to ochutnali.Maso je pěkně štavnaté a jen se rozpadá na jazyku.Je to skvělý recept,jen tak dál.:-www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/5.gifp
P.s. V té vodní si myslím,že je maso spíše uvařené než uzené.
Byl bych rád viděl vaší udírnu i to maso,tedy pokud nějaké zůstalo.Samozřejmě že na fotkách.
A nejen Vám přeji vše nejlepší do nového roku!
Přeji Vám,aby se to povedlo. PavelK