Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roláda z kuřecích prsou v pečícím papíru

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 197 kJ /
1 959 kcal
Bílkoviny319,47 g
Tuky30,96 g
Vláknina14,65 g
Cholesterol 1,19 g
Sodík 1,82 g
Sůl4,39 g
Sacharidy94,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuracie prsia mierne naklepeme, posypeme grilovacím korením. Krok 2: Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na drobno pokrájané huby, osolíme, okoreníme,dusíme. Krok 3: Rohlíky pokrájame. Vajcia rozšľaháme, osolíme, pridáme vodu alebo mlieko a nalejeme na rohlíky. Množstvo vody - pridávame podľa potreby, nech nie sú rohlíky úplne rozmočené. Krok 4: Do rohlíkovej zmesi pridáme udusené vychladnuté huby, premiešame aj s vňaťou. Krok 5: Na peč. papier dáme prsia, rozložíme hubovú zmes a zvineme pomocou papiera ako bonbón. Konce zaistíme ihlicou, špáratkom a pod. Krok 6: Podlejeme vodou v pekáčiku (pre istotu) a pečieme cca 45 min. - 200 stupňov.

Zveřejněno 17. 1. 2011

Poznámka autora magdalenka

Chutí teplá aj studená, za studena sa lepšie krája. Robievam ako súčasť studeného pohostenia.

Mäso je šťavnaté a nevysušené.

Samozrejme, je možné dať hocijakú obľúbenú náplň, chcela som hlavne poukázať na pečenie mäsa v papieri.

Pozn.

V peč. papieri pečiem aj roládu z vykosteného celého kurčaťa - aj s kožou. Vtedy ku koncu pečenia rozstrihnem papier, aby kožička chytila farbu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjpm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vjpm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (37)

Roládka je vynikající<3. Místo kuřecích prsou jsem použila vykostěné kuře. Maso jsem pokladla tenkými plátky anglické slaniny a petrželku jsem zaměnila za medvědí česnek. Zvlášť oceňuji nápad zabalit roládu do pečícího papíru:yes::yes::yes:. Maso není vysušené a odpadne stahování provázkem. Opravdu nápad k nezaplacení a moc za tuto vychytávku děkuji:yes:

Zdenka1: papier na pečenie je "zázrak". Som rada, že som ťa inšpirovala.:-K

rebeka: popri tvojej roláde je moja taká popoluška...ja som chcela poukázať na to pečenie v papieri.
Peknú nedeľu!

super vychytávka:yes::yes: moc za ni děkuji.. to se bude hodit:yes:
tvoje roládička je moc pivedená:-p:yes::yes::-):-K

ďakujem...

:-pkrásná roládka-také by mě nenapadlo zabalit masko do pečícího papíru- také jej používám skoro pod veškěré pečení i na přikrytí - když se mi zdá že to "moc peče " ze shora, ale zabalit - vyzkouším - dobrý nápad.posílám bodíky:yes::yes:

:-p:yes: to je krása:yes::-K

To je nádhera :yes::yes:+

Mirečko! Huby daj hocijaké, je to úplne jedno, dávam aké mám, aj lesné alebo hlivu. V tomto prípade rohlíky nerozdrvím - preto prilievam mlieko, vodu opatrne, po častiach - keď sa časť vcucne, aby som zachovala "kresbu" rohlíkov. Je dobré pridať čerstvú petržlenovú vňať a nešetriť s ňou, podčiarkne arómu húb.

V alobale som toto nepiekla, predpokladám, že ten treba potrieť olejom, kvôli pripaľovaniu. Odkedy som objavila papier na pečenie, som ním nadšená a dávam ho skoro pod všetko, zapekané pokrmy, pečená zelenina, mäso...aj ak niečo zapekám v pekáčku a zdá sa mi, že sa to trochu zhora pripaľuje - peč. papier pohúžvam, strčím pod vodovodný kohútik, navlhčím, potom je ohybný a položím na pečenú vec.
Ďakujem za záujem!

Eli, ani já ne!:-O Magdi, super, vypadá to moc hezky:-p:yes:

Přiznám se, že v papíru jsem ještě nic nepekla (na papíru ano, ale V ne...), tak ráda vyzkouším.
Hezký a zajímavý recept. +:yes::-p

Magdalenko, báječná kombinace roládky - dělám skoro stejně, je to mňamka:-D:yes: Pečící papír strkám již i pod zapečené těstoviny, ale na roládku jsem ještě nepoužila - takže příště tak učiním:-D

Tak tohle vypadá na velkou dobrotu:-O:yes:
Ten papír bude mít asi podobnou funkci jako alobal nebo ne:-?

Magdalenko:-), kdyby mě díky nemoci prozatimně neopustily čich a chuť, tak bych snad cítila jak to voní a dokázala si představit i tu chuť:-8. Ta první fotka přímo vybízí k ochutnání:-p.
V papíru už jsem díky Tobě pekla a bylo to super:yes:.
Myslíš, že když použiju místo žampionů, směs lesních hub, že to hodně změním? A koukala jsem, že ty necháváš ty namočené rohlíky ve větších kusech - já je dost mělním -, je to jiné? Jo a přidáváš houbové koření? Děkuju:-K.

Pěkný receptík:-p:yes:

jo, země, kde zítra znamená dneska:-?:-?:-?:-O:-O:-D:-D:-D:-D

U nás kedysi v obchodoch bolo poobede mlieko v sáčku, kde už bol natlačený zajtrajší dátum...teda taký rohlík, zajtrajší by asi chrumkal, nie?

:-D:-D tak to bohužel netuším :-D:yes:

a čo zajtrajšie?

magdalenko, u nás jsou bohužel gumové i ty čerstvé :-D

Tohle bude móooc dobré:-p:-p:yes:+13

dopísala som, že včerajšie...aby neboli čerstvé...;-)

:-pKrásný recept+12:yes:a ty gumové rohlíky mě také pobavily;-):-D:yes:

A mě rozesmálo špičkování mezi Maruškou a Magdalenkou :-))
Jinak roláda je pěkná, někdy peču v alobalu, pečící papír vyzkouším příště :yes:

magdalenko, rozesmály mě "gumové rohlíky" :-D:-D:-D:-D:-D:-D ty tu máme pořád, já už snad ani nevím, jak takový křupavý rohlíček chutná :-8;-(
receptík jedna bášeň, ukládám ;-):yes:

Pěkná roládka:yes:

:yes::yes:Bezvadná roládka+:yes:

To jsem si mohla myslet, sytý hladovému nevěří:-S

Zamknem dvere.

Hádej, kdo přijde na večeři ?;-):-)+

:-O:-p:yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
kuřeci roláda z kuřecích prsou, roláda z kuřecích prsou, kuřecí rolada ve folii, maso v pečicim papiru, kuřecí roláda z prsou, kuřecí roládky ve folii, jak zabalit kuřecí roládu, recepty z kuřecích prsou, maso pečené v papíru, kureci rolada, maso v pečícím papíře, pečení kuřecí rolády, jak zabalit roladu, kuřecí prsa, vepřové měšce v pečícím papíře, pečení masa ve folii, jak zabalit masovou roládu, kuřecí roláda pečení, pečená kuřecí roláda, maso na pečícím papíře

Suroviny:
prsa kuřecí, žampióny, olej, cibule, ořech muškátový, rohlík, vejce, mléko, sůl, koření grilovací, pepř černý, nať petrželová

Přidat fotografie receptu