Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chléb

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jollka jollka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 461 kJ /
7 519 kcal
Bílkoviny236,75 g
Tuky41,80 g
Vláknina70,35 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,64 g
Sůl24,00 g
Sacharidy1 513,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dát dohromady a propracovat těsto, nechat vykynout, udělat bochánky a dát péct. Dělám ho málokdy, ale je vynikající.

Zveřejněno 24. 9. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZXE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZXE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

:-)Už tu pod receptem proběhla dost velká diskuze, ale mně se nezdá, že by na osolení těsta ze 2 kg mouky a ještě i brambor stačily pouhé 3 lžičky soli.....přesolený chleba se jíst nedá, ale ani nedosolený není nic moc.

Aha :-8 někdy dřív píšu, než víc čtu:-8:-)):yes: Díky, Merylas;-)

Jani, v komentářích Jolka píše, že se dá udělat v pekárně, když se suroviny vydělí 3;-)

Já tady něčemu nerozumím. Někdy v září jsem tady dala dotaz, jestli to jde upéct i v pekárně. Dnes chápu, že tuhle velikost neupeču, protože pekárnu už mám. Recept je od Jolky, fotka je od Jolky, ale jestli vidím dobře, tak je z pekárny, ne? Z jaké dávky teda je? Vypadá skvěle:yes: Ale určitě není a nemůže být ze 2 kila mouky!!

do pekárny lze dát když si suroviny vydělíte třema hlídat hustotu těsta;-)

Samozřejmě čerstvé droždí.

jinak droždí je nejlepší "rozmatlat" v misce s trochou cukru-krásně napění.Dělali to Kluci:yes: v akci a pokud nepeču v pekárně tak na to nedám dopustit.

pro: Lullinka (neregistrovaný/á) - cokoli,co děláš v pekárně, jde samozřejmě udělat i bez ní. Jen si vždy musíš udělat kvásek (jde i kvasnice smíchat s moukou, ale to nemusí vyjít), smícháš všechny ingredience, přidáš vzejitý kvásek,pořádně propracuješ těsto - a tady je hlavní důvod pekárny, ta to propracuje za tebe a nendřeš se :-!;-), pak necháš kynout aspoň hodinu, lépe 2. Během kynutí 2 až 3 krát srazíš těsto aby lépe kynulo a pak uplácáš tvar, který chceš mít, dáš na plech a upečeš. U konkrétních receptů jsou ičasové údaje, není vše jen pro pekárny. Ještě na okraj, raději používám čerstvé droždí a budu ho používat i až bdu mít tu pekárnu. :-)) Zrovna tak např.i sekaná atd, postup je stejný, ale v troubě. Tam si musíš vyhleda tteplotu a dobu pečení. Pekárna jen zjednoduší práci ručičkama, řeší teplotu atd. (ale je dobrá ;-))

Jo jo ,domácí chleba ten je nejlepší.....Poslední dobou je těžké najít recept na chleba bez domácí pekárny..Tak za tnhle moc děkuju :-!:-8

Domácí pekárna je vynikající. Zvykla jsem si na ni, chleba peču tak za 3 dny, teď jsem udělala i výbornou vánočku...chce to vyzkoušet chutě rodiny. Mám menší typ, jsem jen s dětma, tak na půl kg mouky. Vůně je po celém baráku!!!:-p

spagetce:můžeš to dát napůl z jiné mouky jsem to ještě nezkusila ale co nevyzkoušíš nepoznáš dělala jsem ho na jednu párty dělali si ze mně srandu že si mám založit pekařství:-D recept mám od dcery přítele a on z tohoto množství dělal malé bochánky napříč rozkrojil trochu vydlabal a dal do toho gulášovou polévku a vrchem přikryl a podával:-p

No, no, no, ten recept se mi nezdá. Když opominu otázku, proč péct z tak obrovského množství, tak si troufnu tvrdit, že se to do trouby nevejde. Já jsem sem dávala recept na Chleba s křupavou kůrkou, je ze 3 čtvrtlitových hrnků mouky a 1/4 lžičky instant. droždí a je tam i fotka těsta nakynutá ve velké míse. Když se to peče, jsou to 2 bochánky na celý plech. Tak nevím, kam by se vešla hmota min. ze 4 kg nakynutá 3 balíčky droždí!

a co keby ste skusili aj chleba s krupavou kurkou z tychto stranok

jollko,ten recept vypadá skoro dietně.Jen přemýšlím,jak ho poupravit pro toho mého diabetika-jednak bych snížila množství mouky i brambory - asi na půlku?,použila bych celozrnnou nebo žitnou, no jo, ale nebude to pak tvrdé? Jo a pro Merylas: jak plést z 1 pramene? Ze tří umím,z jednoho -:-? si to neumím představit,i když asi tuším ...ale poraďte dámy,prosím...:-))

Je to pro větží rodinu vydrží dlouho měkký peču horkovzduchem vejdou se mi dva do trouby ještě pomazat slanou vodou a posypat kmínem:-p

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
kluci v akci domaci chleb, kluci v akci pečení chleba, kluci v akci domácí chleba, kluci v akci cz pečení chleba, domaci chleba kluci v akci, domácí chléb, domácí chléb kluci v akci, kluci v akci domácí žitný chléb v troubě, nejlepší chleba z domácí pekárny, nejlepší domací chleba, dýňový chleba kluci v akci, nejlepší domácí chléb, kluci v akci recept na chleba, domácí chleba, domácí chléb bez kynutí, domácí chléb v troubě, pečení chleba kluci v akci, nejlepší chleb z domácí pekárny, nejlepší recept na domácí chléb kluci v akci, kluci v akci chleba

Suroviny:
mouka hladká, brambory, sůl, kmín celý, droždí instantní, voda

Přidat fotografie receptu