Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 776 kJ / 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,10 g |
Tuky | 27,42 g |
Vláknina | 21,89 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 62,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout.
Krok 2: Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji.
Krok 3: Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je. Jehly přeléváme podušenými rajčaty, zdobíme plátkem citronu a podáváme s rýží nebo bramborami.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Athénská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpW6
Moje poznámka
Athénská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpW6
Nejnovější recepty
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 2 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 5 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 6 hodinami
Segedínský závitek
Přidáno před 18 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 18 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
trdlo před 59 minutami
Kuřecí játra na paprikách
Wanilor před 1 hodinou
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Miroslav81 před 2 hodinami
Máslový mazanec
P@cka před 3 hodinami
Drožďová polévka s pohankou
Styliane před 3 hodinami
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 6 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 13 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 16 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 16 hodinami
Tématické fráze:
aténská jehla,
atenska kureci jehla,
vepřova jehla,
athénská jehla z kuřecího masa,
vat´ák,
jehly jídlo,
kuřecí jehla,
athénská kuřecí jehla,
aténská polévka recept,
jídlo na jehle,
morska jehla jidlo,
morska jehla jak upict,
athénské maso,
jak upect morskou jehlu,
jidlo jehla,
jehla z vepřového masa,
athénské kuřecí nudličky,
vepřová jehla ,recept,
ahténská jehla,
aténská jehla recept
Suroviny:
maso vepřové,
koření gyros,
olej,
sůl,
máslo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
slanina,
mouka hladká,
rajče,
citron
Komentáře (7)