Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 507 kJ / 4 423 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 105,68 g |
Tuky | 248,48 g |
Vláknina | 36,82 g |
Cholesterol | 568 mg |
Sodík | 498 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 422,69 g |
Postup přípravy
Krok 1: Korpus: Žloutky ušleháme s cukrem do husté pěny, do bílků dáme sůl a vyšleháme na hodně tuhý sníh. Pak postupně lehce smícháme žloutky, sníh a prosátou mouku, vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme při 180°C, upečené poznáme pomocí zapíchnuté špejle.
Krok 2: Krém: šlehačku ušleháme podle návodu, jogurt vyklopíme do větší mísy a rozšleháme. Ztužovač rozmícháme ve vlažné vodě podle návodu na sáčku a ihned zašleháme do jogurtu a přimícháme ušlehanou šlehačku. Dosladíme podle chuti a nakonec vmícháme strouhané oříšky. Natřeme na korpus a necháme v chladnu ztuhnout.
Krok 3: Marcipán rozválíme na moučkovým cukrem poprášeném válu, zarovnáme okraje a toto kolo přeneseme na krém.
Krok 4: Čokoládová hmota: čokoládu pomalu rozpustíme ve vodní lázni, necháme zchladnout na pokojovou teplotu, vmícháme sirup v pokojové teplotě a ihned vylijeme na potravinovou fólii potřenou olejem. Necháme úplně vychladnout, zabalíme a uložíme do chladničky.
Krok 5: Tím ji máme připravenou pro další práci. Pak ji stačí jen krátce nahřát v mikrovlnce, propracovat (aby se nelepila, pomůže ruce pomazat olejem) a můžeme s ní pracovat jako s marcipánem, jen musíme pracovat rychleji, teplem rukou taje.
Zveřejněno 4. 1. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8W2
Moje poznámka
Dort s ořechovo-jogurtovým krémem a marcipánem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/p8W2
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 2 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 3 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 4 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 4 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 9 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelí s medem
pajaheltuska před 35 minutami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 52 minutami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 56 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 1 hodinou
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 2 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 2 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 2 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 3 hodinami
Panenka s mačkaným hráškem a pečeným bramborem
Benetka před 4 hodinami
Tvarohové tiramisu
3M_BOYKA před 5 hodinami
Tématické fráze:
brněnský dort fotopostup,
brněnský dort-fotopostup,
dietní krém do dortu,
nejlepší dortové krémy,
jak pracovat s marcipánem,
nejlepší krém na dort,
máslový krém s jogurtem,
nejlepší krém do dortu,
nejlepší dortový krém,
krém na marcipánový dort,
marcipánový krém,
krém do marcipánového dortu,
nejlepsi kremy do dortu,
dietní krém na dort,
nejlepsi maslovy krem,
dortové ozdoby,
marcipán dr.oetker,
dortová potahovací hmota,
dvoupatrovy dort recept,
nejlepší krémy na dorty
Suroviny:
vejce,
cukr moučkový,
mouka polohrubá,
sůl,
rama cremefine,
jogurt bílý,
ztužovač želatinový,
cukr moučkový,
oříšky,
marcipán,
čokoláda hořká,
olej
Komentáře (21)