Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 528 kJ / 3 472 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 100,00 g |
Tuky | 10,00 g |
Vláknina | 30,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 23 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 730,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze všech surovin si připravíme nelepivé těsto, jestli lepí, přidáme trochu mouky. Vodu dávám opatrně, někdy není potřeba ani tolik vody.
Krok 2: Necháme asi deset minut odpočinout.
Krok 3: Pracovní desku si posypeme moukou a vyválíme filla.
Krok 4: Jsou dva způsoby na vyvalování těsta:
Krok 5: První způsob: těsto rozdělíme na dvě poloviny. Každou polovinu zase rozdělíme na menší (já dělím na sedm dílů). Vyvalujeme placky asi ve velikosti dezertního talířku. Dáme jednu placku na talíř, potřeme rozpuštěným tukem a dáme další placku. Takhle naskládáme všech sedm placek a dáme na mrazák.
Krok 6: Stejným způsobem si připravíme i tu druhou polovinu těsta.
Krok 7: Vyndáme z mrazáku první talíř a vyválíme si jednu velkou placku, kterou dáme na vymazaný plech.
Krok 8: Naplníme náplní dle chuti poté si vyválíme i tu vrchní placku. Potřeme olejem, nožem nařízneme kousky (aby se těsto lépe propeklo) a pečeme při 160°C asi hodinku, záleží na troubě. Po upečení pitu pocákáme vodou, přikryjeme utěrkou a necháme deset minut odpočinout.
Krok 9: Druhý způsob: Těsto rozdělíme na dvě půlky, ty si opět rozdělíme na menší kousky. Plech si vymažeme olejem a vyválíme si spodní plát o trochu větší než plech, těsto přeneseme na plech a potřeme olejem. Druhý plát je ve velikosti plechu, opět potřeme olejem, atd. Takhle uděláme všech sedm plátů.
Krok 10: Poslední plát nemažeme olejem, dáme náplň a stejným způsobem děláme i vrchní pláty. Když se při vyvalování trochu plát protrhne nevadí. Poslední plát si uděláme o maličko větší a "zabalíme" celou pitu.
Krok 11: Potřeme olejem, nařízneme kousky a pečeme při 160 C asi hodinku. Pitu vyndáme, pocákáme vodou, přikryjeme utěrkou a necháme deset minut odpočinout.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řecké těsto Fillo na pity
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kovY
Moje poznámka
Řecké těsto Fillo na pity
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kovY
Nejnovější recepty
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 12 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 12 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 12 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 13 hodinami
Koláč s rebarborou a pudinkem
Přidáno před 13 hodinami
Čočkové placky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banánové muffiny s čokoládou
Borinka před 53 minutami
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 10 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 10 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 11 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 12 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 12 hodinami
Nejrychlejší tvarohový koláč
Mondik před 13 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Klarina. před 13 hodinami
Vanilková zmrzlina
Ennia před 14 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bartka_47 před 14 hodinami
Tématické fráze:
těsto na pitu,
kde koupim filo testo,
řecká pita recept,
testo na ryby,
kde koupit filo těsto,
filo těsto koupit,
kde koupit těsto filo,
řecká pita,
řecké těsto,
těsto filo koupit,
recepty s fillo těstem,
domácí těsto na ryby,
filo testo,
těsto filo,
filo těsto kde koupit,
filo těsto recept,
domaci testa na ryby,
těsto filo kde koupit,
co je filo těsto kde koupit,
filo těsto kde koupím
Suroviny:
mouka polohrubá,
olivy,
olej,
ocet,
voda,
sůl,
olej
Komentáře (20)