Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 064 kJ / 1 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 51,56 g |
Tuky | 38,30 g |
Vláknina | 8,15 g |
Cholesterol | 813 mg |
Sodík | 306 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 160,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny dáme suroviny, jak jsem zvyklí - počínaje tekutinami, droždí, na ně cukr a další suroviny, konče moukou do které jemně vmícháme sůl.
Krok 2: Kdo má krátký program těsto (45 minut), plně vystačuje. Nebo pouze 20 minut kynutí v pekárně. (samozřejmě, že můžete dělat i ručně).
Krok 3: Vyjmeme (pokud se těsto trochu lepí, přidáme hladkou mouku, ale jenom jemně, ať není těsto těžké), uděláme bochánky, dáme na pomoučněnou plochu, potřeme trochou oleje a přikryjeme fólií, která je taktéž potřená olejem. Necháme hodinu kynout.
Krok 4: Mezitím si připravíme náplň: nakrájíme 1 cibuli na kolečka a dáme na lžíci oleje dusit společně s 1 mraženým špenátem. Ochutíme solí, pepřem a špetkou Vegety. Necháme tak dlouho, dokud se špenát nerozmrazí. Ničím nezahušťujeme.
Krok 5: Čerstvé nebo sterilované žampiony (velká plechovka) dáme dusit na 1 lžíci oleje, přidáme stroužek prolisovaného česneku, sůl, pepř, špetku drcených chilli papriček, špetku rozmarýnu a tymiánu. Jakmile se odpaří voda vypocená z žampionu, je hotovo.
Krok 6: 100 g slaniny nakrájíme na kostičky a osmažíme dokřupava. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme odsát tuk. Mascarpone asi 60 g (já jsem dala tvaroh z domácího kefíru) Strouhaný sýr na posypání. Troubu si rozehřejeme na 250°C.
Krok 7: Bochánek dáme na plech se silikonovou podložkou nebo papírem na pečení pomazaným olejem a roztáhneme do kruhu asi 25 cm, tak jak děláme pizzu. Necháme vyšší okraj. Těsto dělá velké bubliny, tak se snažíme všechen vzduch vymačkat. Těsto má být opravdu hodně na tenko.
Krok 8: Dáme do rozehřátě trouby na 5 minut a vyndáme. Pokud se korpus nafoukl a udělal bubliny, propícháme párátkem a zploštíme. Natřeme Mascarpone nebo tvarohem, na to dáme slaninu, na to špenát, na něj žampiony a posypeme strouhaným sýrem.
Krok 9: Dáme zpět do trouby a pečeme dalších 5 minut. Já si upeču jeden korpus, vyndám, dám druhý, mezitím si nandám náplň na první a po dopečení druhého dám naplněný dopéct. Tím pádem nemá trouba žádnou prodlevu.
Zveřejněno 30. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramborové chlebové placky - 2 ks
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/09ZG
Moje poznámka
Bramborové chlebové placky - 2 ks
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/09ZG
Nejnovější recepty
Kuřecí kousky na cibuli s rajčátky
Přidáno před 5 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 15 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 18 hodinami
Boží milosti
Přidáno 20. 4. 2025 17:00
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová omáčka s listovým špenátem a kuřecím masem
miklve před 4 hodinami
Závin z jogurtového těsta
miklve před 4 hodinami
Cuketový koláč s ovocem
miklve před 4 hodinami
Tortilla plněná kuřecím masem
miklve před 4 hodinami
Květákový nákyp s hráškem
miklve před 4 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
miklve před 4 hodinami
Biskupský chlebíček III.
Benetka před 5 hodinami
Club sušenky
Kerstein před 5 hodinami
Hrachová kaše s cibulkou
Michaela87 před 6 hodinami
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 7 hodinami
Tématické fráze:
bramborové placky ala pizza,
bramborová placka ala pizza,
chlebový bramborák recept,
placky z tvrdého chleba,
rychlá chlebová placka,
náplně do chlebových placek,
chlebové bochánky,
bramborove placky ala pizza,
domácí chlebová placka,
bramborovo-chlebové placky,
bramborové placky bez tuku,
placky z chleba,
bramborová placka bez tuku,
recepty rýchlé chlebové placky,
chlebová placka z bramborového těsta,
picca placky,
rychlé chlebové placky,
hruška chlebové placky,
chlebová placka,
chlebové placky recept
Suroviny:
vývar z brambor,
vejce,
olej olivový,
máslo,
brambory,
mouka hladká,
droždí,
cukr,
sůl
Komentáře (3)