Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 720 kJ / 1 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 210,00 g |
Tuky | 32,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 400 mg |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky z kýty nenaklepáváme, pouze lehce osolíme a promícháme společně tekutou pikantní marinádou a ďábelskou omáčkou, čímž nám vznikne dosti hustá kaše. Maso, jelikož je mladé, necháme marinovat v chladnu cca 2-3 hodiny.
Krok 2: Na rozpálenou pánev vkládáme naložené plátky masa s minimálním množstvím marinády a hezky jej necháme zatáhnout. Jakmile je maso orestované tak jej přendáme do hrnce.
Krok 3: Na pánev do rozpáleného výpeku od masa vložíme nahrubo nakrájenou cibuli a orestujeme ji do sklovita. Tuto směs z pánve společně se zbytkem marinády, ve které bylo naloženo maso, přidáme do hrnce k orestovanému masu ze selátka, podlijeme cca 4 dl vývaru a necháme lehce pod pokličkou probublávat cca 30 minut, dokud maso není hezky měkké.
Krok 4: Plátky z hrnce vyjmeme a celý obsah hrnce (omáčku) rozmixujeme ponorným mixérem zcela dohladka. Omáčka je dosti hustá a není ji už třeba ani zahušťovat.
Krok 5: Přidáme do hrnce v množství dle naší chuti na tenké proužky nakrájenou červenou kapii a cca 5 lžic hrášku.
Krok 6: Vrátíme plátky masa a necháme lehce 5 minut provařit. Pro zjemnění vložíme oříšek másla.
Krok 7: Vhodnou přílohou je houskový knedlík nebo šťouchané brambory.
Zveřejněno 3. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ďábelské selátko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpq1
Moje poznámka
Ďábelské selátko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpq1
Nejnovější recepty
Čokoládové s kytičkou
Přidáno před 6 hodinami
Brambory na smetaně 2
Přidáno před 8 hodinami
Pečená štika s dýní
Přidáno před 12 hodinami
Masové kuličky v zeleninové omáčce s bramborovou kaší
Přidáno před 13 hodinami
Halloweenští duchové s ořechovou náplní
Přidáno před 14 hodinami
Krůtí válečky s mozzarelou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý ořechový závin
Sladkostiodbarborky před 4 hodinami
Kuřecí prsíčka s hruškou, kešu a červenou řepou
Komtesina před 5 hodinami
Tvarohový koláč se švestkami
Valis před 5 hodinami
Nejlepší špenát
Zaneta23 před 8 hodinami
České buchty
Zaneta23 před 9 hodinami
Gulášovka z mletého masa
trdlo před 10 hodinami
Kynutý houskový knedlík 2
Merylas před 10 hodinami
Sýrovo-brokolicové placky
Eva z HK před 13 hodinami
Ostružinový kynutý věnec
Cejenka před 14 hodinami
Zapečené špagety se sýrem
Lennulinka před 14 hodinami
Tématické fráze:
jak naložit sele,
grilování selátka,
nalozeni selatka,
marinada na selatko,
jak na grilovaní selátka,
naložení selete na gril,
kýta ze selátka,
selátko na grilu,
jak upéct sele,
selátko na gril,
jak upéct selátko,
grilované selátko,
nalozene selatko,
marináda na grilování selátka,
jak naložit selátko na gril,
jak se peče selátko,
maso ze selatka,
mladé selátko,
naložení selatka na gril,
jak naložit sele na gril
Suroviny:
kýta vepřová,
marináda,
omáčka ďábelská spak,
kapie sterilovaná,
hrášek sterilovaný,
sůl,
máslo,
cibule,
vývar
Komentáře (10)