Postup přípravy
Krok 1: Bôčik bez kože nakrájame na 1 cm silné plátky, naklepeme, posolíme, okorenímea potrieme prelisovaným cesnakom. Slaninu nakrájame nadrobno a vyškvaríme.
Krok 2: Na každý plátok bôčiku dáme narezanú kyslú kapustu, pol lyžičky slaninky i s tukom, a opatrne zvinieme ako španielske vtáčiky.
Krok 3: Poskladáme do vymazaného pekáčika, posypeme kyslou kapustou, zvyšnou slaninkou, podlejeme trochou vody a upečieme v rúre.
Podávame so zemiakmi.
Podávame so zemiakmi.
Zveřejněno 18. 4. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčkové závitky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmqm
Moje poznámka
Bůčkové závitky se zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmqm
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 14 hodinami
Tématické fráze:
záhorácký závitek,
závitky se zelím,
závin se zelím,
závitek se zelím,
záhorácké závitky,
záhorácký závitek recept,
bůčkový závitek,
zavitek z bucku,
bůčkoví šneci,
záhorácký závitek z bůčku,
plněné bůčkové závitky,
zavitek se,
se zelím,
zahoracke zavitky se zelim,
záhorácký řízek,
závitky z krkovičky,
bůčkové závitky plněné zelím,
vepřové maso dietně,
záhorácké závitky recept,
záhorácký závitek se zelím
Suroviny:
bůček vepřový,
sůl,
pepř,
česnek,
zelí kysané,
slanina anglická
Komentáře (36)
Zahorácký závitek se děla z bůčku a to je podle kuchařských norem.
Zemiačky môžu byť len varené, zemiaková kaša alebo pečené v rúre, ako vám chutia.
Vrhnem sa na to v nedeľu, len by som chcela vedieť, keďže nie som každodenná kuchárka, ako dlho sa to má piecť a pri koľkoých stupňoch
A so zemiačikmi akými by sa to malo podávať?
A ak máš bôčik "light", tak je to beztak diétne...
Závitky vypadají hezky a skvěle chutnají.
Posílám bodíka.