Valentýnské řezy
Dokonalé řezy potěší nejen na Valentýna. Jemný a nadýchaný piškot doplňuji dva lahodné krémy. Jeden tvarohový s čokoládou a druhý smetanový. Mezi ně pak patří kousky ovoce, které celé řezy dokonale osvěží a dochutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 165 kJ / 4 581 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 163,00 g |
| Tuky | 177,08 g |
| Vláknina | 18,50 g |
| Cholesterol | 1,74 g |
| Sodík | 1,02 g |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 574,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Těsto: Vejce oddělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a postupně k nim přiléváme olej a vodu.
Krok 3: Následně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a opatrně vmícháme také sníh z bílků. Dáme na plech a pečeme v troubě při 180 °C si 30-35 minut.
Krok 4: Krém 1: Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou. Za stálého šlehání k němu přidáme rozpuštěnou čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot.
Krok 5: Krém 2: Do mléka namočíme želatinu a necháme nabobtnat. Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuha.
Krok 6: Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání k nim vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu.
Krok 7: Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme okapané a nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem. Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.
Zveřejněno 13. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M90G
Moje poznámka
Valentýnské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M90G
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 23 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 6 minutami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 25 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 1 hodinou
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Tématické fráze:
výborné řezy ke slavnostní příležitosti,
valentýnské recepty,
valentýnske jidlo,
valentýnské pečení,
valentýnské tvarohové řezy,
valentýnské cukroví,
valentýnské jídlo recepty,
valentýnské nápady,
valentýnské moučníky,
valentinské řezy,
valentýnské menu recepty,
recepty na vyzkoušené dobré řezy,
valentýnské pečivo,
valentýnské muffiny,
ananasový řez-recept jako z cukrárny,
valentýnský řez,
parádní řezy,
valentýnské buchty,
valentýnský recept,
valentýnský recept
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
tvaroh,
tyčinka ledové kaštany,
kakao,
smetana,
cukr moučkový,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
cukr moučkový,
mléko,
želatina,
kompot broskvový
Komentáře (50)
A díky za fotky, máš je moc pěkné
Jinak všem moc děkuju
Eli mě se to pokaždé taky nepovede