Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí maso v marinádě s houbami

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

eva hubova eva hubova

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba tepelné úpravy: 90 min

90 min (90 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 798 kJ /
1 386 kcal
Bílkoviny99,99 g
Tuky105,88 g
Vláknina2,04 g
Cholesterol 239 mg
Sodík 458 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy7,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvedené suroviny na marinádu smícháme dohromady a mírně osolíme. Krok 2: Maso naklepeme, namáčíme do marinády, skládáme do nádoby na sebe - marináda by měla být i na povrchu masa, přikryjeme poklicí a dáme přes noc do lednice odležet. Krok 3: Druhý den maso i s marinádou opečeme z obou dvou stran - pokud máme málo marinády, dáme na pánev pár kapek oleje. Trošku to prská. Krok 4: Opečené maso naskládáme do kastrólku, zalijeme výpečkem z masa, posypeme drobně nakrájenou cibulí, po celé ploše rozdrobíme bujón, posypeme houbami a zalijeme vodou. Vody tolik, aby maso bylo potopené. Krok 5: Přikryjeme poklicí a dáme do přehřáté trouby na 200°C na spodní mřížku. Krok 6: Dusíme, až se voda odpaří a maso je měkké. Já jsem měla maso za 45 minut hotové. Šťávu z masa zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným v trošce vody.
Podáváme s bramborem, rýží.

Zveřejněno 20. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso v marinádě s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVx0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí maso v marinádě s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVx0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

+:yes::yes::yes: mňam, to budu muset vyzkoušet:-p

Jů mě se taky recept líbí;-):yes:+:-)

:-p:-p:yes:

Aj mne sa recept moc pozdáva;-)Vyskúšam:-p

Evi, taková jídla máme rádi, jen bych tam vynechala chilli, ále koukám, že je tam jen špetka, tak bych dala špetičku;-)my ostrý neradi, jinak prima a máš 8.bodík:yes:

Holky díky:-)spagetko,někdy vyzkoušej s tou tatarkou(majonézou)vůbec není v tom poznat...dávám jí do marinády i na kuřecí nebo vepřové maso:-)

...receptík vypadá moc jedle...špagi, tu tatarku (já teda spíš majonézu) bych přidávala kvůli oleji...mně se recept moc líbí a dávám si ho do oblíbených :yes::yes:

Neumím si představit kombinaci hub a tatarky, asi by mi stačila spíš jen ta zakysanka - ale vyzkoušet se to může že jo ;-)

:-p
1:yes:

Tohle může být dobrota!;-)Posílám ti první bodík a ukládám;-)

Tématické fráze:
marináda na hovězí, hovezi v marinade, hovězí naložené v marinádě, marinády na hovězí, marináda z tatarky, hovězí maso recepty, hovězí maso na hřibách, hovězí maso s houbami, hovězi, omáčka z hovězího masa, marináda hovězí, marináda z tatarské omáčky, hovězí kýta s houbami, marináda s majonézou, jak poznat hovězí maso, hovězí maso naložené v tatarské omáčce, hovězí kýta recept, hovězí na hřibech, marináda s tatarské omáčky, marinování hovězího masa

Suroviny:
roštěná hovězí, hříbky sušené, cibule červená, bujón drůbeží, smetana zakysaná, tatarská omáčka, olej, česnek, koření gyros, chilli, paprika sušená sladká, omáčka sojová, libeček sušený, sůl, škrob kukuřičný

Přidat fotografie receptu