Suroviny pro 12
12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 026 kJ / 3 591 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,93 g |
Tuky | 273,71 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,39 g |
Sacharidy | 201,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušenky rozdrťte válečkem na nudle a smíchejte s rozpuštěným máslem.
Krok 2: Na 30centimetrovou formu je třeba všeho přidat o dobrou polovinu víc. Nepoužívejte odtučněné mléčné výrobky.
Krok 3: Nejprve třeme do hladka smetanový sýr či jeho alternativu, jakmile je sýr hladký, přidejte cukr a postup opakujte, nyní přijdou na řadu všechny ostatní ingredience s výjimkou vajíček, za pomoci minimálních otáček hladce ve šlehači zapracujte.
Krok 4: Nakonec přidávejte vajíčka a žloutky postupně.
Krok 5: Hmotu vlijte na sušenkový základ.
Krok 6: Nožem do krému vepíšete od kraje ke kraji široké písmeno S. Jelikož trouba peče nerovnoměrně, dává se cheesecake péci do vodní lázně.
Krok 7: Trouba by měla být vyhřátá na 160°C, na horkovzduch zapomeňte.
Krok 8: Do poloviny trouby nebo i trochu níž umístěte pekáček, do kterého se dortová forma vejde.
Krok 9: Přeneste do něj formu a pekáček zalijte zhruba do poloviny výšky formy vroucí vodou.
Krok 10: Zavřete troubu a 30 minut vydržte, a vůbec neotvírejte. Po této době koláč zkontrolujte, zda již není hotový. Pečení se tedy končí ve chvíli, kdy poklepem lžící na bok formy, těsto se celé třese podobně jako želé. Prostředek však nesmí zůstat vyloženě tekutý.
Krok 11: Vyčkejte, až koláč vychladne na pokojovou teplotu, teprve poté jej můžete dát zchladit do lednice, nejméně 4 hod. Ještě lépe přes noc.
Krok 12: Teprve druhý a třetí den je cheesecake nejlepší.
Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu. Krok 13: Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).
Koláč se nejlépe krájí nožem, ponořeným na chvíli do horké vody a otřeným dosucha. Já koláč peču v zapékací misce, nemá sice ideální tvar, ale přesně mně miska pasuje do vysokého plechu. Krok 13: Pečení v páře je nutné, jinak vám vznikne úplně jiný koláč. Formy musíme používat silikonové nebo zapékací misky (aby se voda nedostala do koláče).
Zveřejněno 11. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cheesecake - sýrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLLz
Moje poznámka
Cheesecake - sýrový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RLLz
Nejnovější recepty
Brynzové halušky III
Přidáno před 8 hodinami
Roláda z mladého špenátu
Přidáno před 9 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Andělská čokoláda
Přidáno před 17 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno 7. 4. 2025 18:04
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno 7. 4. 2025 17:50
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Piškotový dort potažený falešným marcipánem
Zemoska před 30 minutami
Kuřecí stehenní řízky pečené na hořčici
Trol60 před 1 hodinou
Asijská kuřecí polévka s kukuřicí
Makyse před 8 hodinami
Dušený květák
Eva_H před 8 hodinami
Uzená kuřecí stehna s hruškou na cibuli
Lucie1001 před 8 hodinami
Pikantní čočka
Benetka před 8 hodinami
Víkendová valašská kyselice
michaelatomastikova999 před 8 hodinami
Pikantní zelňačka s fazolemi, bramborem a klobásou
El.Magios před 9 hodinami
Cikánský řízek
lidunka76 před 10 hodinami
Šneky Pizza
jakub@V před 11 hodinami
Tématické fráze:
cheesecake recept original,
cheesecake,
sýrový koláč,
cheescake original,
pečený cheesecake,
cheescake recept original,
recept na cheesecake pečený,
recepty dort chesse,
cheesecake recept,
cheesecake bez pečení,
cheese cake originál,
cheescake bez pečení,
recepty na pečený cheesecake,
sýrový koláč recept,
cheesecake originál,
originál cheesecake,
chesse cake recept,
originál cheescake,
cheesecake pečený,
cheescake recept
Suroviny:
sušenky bebe,
máslo,
lučina,
cukr moučkový,
vejce,
žloutek
Komentáře (16)