Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nivovožampiónová omáčka s haluškami a uzeným masem

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

misza misza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 703 kJ /
407 kcal
Bílkoviny23,07 g
Tuky30,20 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 107 mg
Sodík 2,01 g
Sůl5,00 g
Sacharidy9,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi zprudka opečeme uzené maso po obou stranách a vyndáme na talíř. Krok 2: Do výpeku dáme orestovat na drobno nakrájenou cibuli a žampióny nakrájené na plátky. Přidáme čtvrt lžičky kurkumy a plátky česneku. Orestujeme už jen krátce a zalijeme 1 dcl vody. Dusíme pod poklicí 10 minut. Krok 3: Poté přimícháme zakysanou smetanu, rozdrobíme Nivu a promícháme. Pokud máme omáčku dost hustou přilijeme ještě trochu vody. Krok 4: Dosolíme, opepříme a kekonci přidáme špetku kopru. Provaříme jen minutku. Podáváme. s haluškami a uzeným masem.

Zveřejněno 25. 2. 2011

Poznámka autorky misza

Halušky jsem použila ze sáčku, ale samozřejmě můžeme udělat vlastní. Například podle tohoto receptu. http://www.toprecepty.cz/recept/1694-halusky-s-kys...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYv7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GYv7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tak halušky znám,vařím je taky na hodně zpusobu,ale s touhle omáčkou ještě né,určitě brzy vyzkouším :yes:

Jani díky:-8 Do super kuchařky mám daleko:-) ale učím se pořád a pořád..;-) Zkoušela jsem je dvakrát a vždy se mi ty halušky rozvařily. :-8 Asi jsem dala málo mouky. Ale určitě je zase někdy vyzkouším a přijde den, kdy je zvládnu hravě:-)):-))

Miško, halušky tady jsou a dost. Najdi si recept, nic to není!!! Jsi super kuchařka, to zvládneš a když né bramborové, jaké dělá Terezka, tak stačí hrubá mouka, vajíčko, voda;-), sůl a je to. Není to to pravé, ořechové, ale dobré. Kdysi, jak nebyly peníze jsem je dělala na 100 způsobů!:-D

Tuto omáčku mám ráda.:-p:-p:yes:

Tajajo díky;-):-)

Miška, nie, samozrejme, že nevadí, klasické zemiakové halušky sa ako príloha hodia, nemaž ten odkaz, len pôvodne tam bol iný odkaz, noky od výbušnej, preto som sa pýtala ;-):-D;-)

Tejajo, já myslela halušky z brambor:-8 Do poznámek jsem dala tvůj recept, doufám, že ti to nevadí. Jinak ten dodatek smažu;-)

aha, takže noky, díky, Pýtala som sa, lebo nie sú halušky ako halušky ;-) Zo sáčku sú ale zemiakové... A s čím to podávaš ty ?

Holky já to trochu poupravila. Halušky vlastní nedělám:-8 protože je neumím:-)) ale zkuste tu omáčku.;-) Byla fakt super:-)

Miško super - taky bych chtěla vědět, jak k tomu děláš halušky - klasika nebo?????

S akými haluškami sa to podáva ?

Tématické fráze:
uzené maso recepty omáčky, omáčka na halušky, s čím uzené maso, k uzenému jakou omáčku, uzené vepřové ramínko, houbová omáčka, omáčky k uzenému masu, houbová omáčka s uzenym masem, z cim uzene maso, co z uzeneho masa omáčka recept, omáčka ze žampióny a z nivy, recepty z uzeného masa, s jakou omáčkou uzené maso, jakou uzeninu na halušky, omáčka k uzenému masu, houbová omáčka s haluškami a kuřecím masem, uzené maso a žampiony recepty, houbová omáčka s uzeným, halusky masem uzenim, halusky s zampionama, niva s uzeným maaem

Suroviny:
maso uzené, smetana zakysaná extra krémová, žampióny, kopr, cibule, česnek, kurkuma, sůl, pepř, sýr niva

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu