Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr na paprice

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pejsek pejsek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 077 kJ /
1 213 kcal
Bílkoviny13,40 g
Tuky118,70 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,40 g
Sacharidy22,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Krok 2: Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme porce kapra a nad mírným plamenem opečeme po obou stranách. Krok 3: Opečené porce vyjmeme a olej z pánve slijeme, přidáme máslo, rozehřejeme je, zaprášíme moukou a mletou paprikou. Vše mírně osmahneme, zalijeme 1 dl vody a 4 dl smetany. Krok 4: Směs rozmícháme a za stálého míchání povaříme. Krok 5: Vytvořenou štávu přisolíme, vložíme porce kapra a krátce podusíme.

Podáváme s dušenou rýží nebo s vařeným bramborem.

TIP: Jak vykuchat kapra

Zveřejněno 26. 2. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvYR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jvYR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Výýborné!!! Přidávám foto:-)

Terezko, dnes došlo na tvůj recept a musím říct, že je moc dobrý, pochutnali jsme si.:-p Posílám ti bod a fotky.:-)

kapr može byt dobrý,dávám bod...já dělám tak,že ho naložím do smetany a koření na ryby a na druhý den ho usmažím na řízek,smažím pomalu,aby se propekl...mňam...;-):yes:

kapříka miluju, takhle jsem ho nezkoušela, zajímavý tip, zkusím. posílám bodíka :yes:

Hmm, tak jsem kapra ještě nezkoušela:-p

Tématické fráze:
kapr v mouce a paprice, smažený kapr na paprice, kapr na másle paprika, kapr paprika, kapr recepty, www chytej.cz, chytej.cz, kapr v mouce, recepty kapr po mlynářsku, kapr napaprice, kapr mouka paprika, chytej cz, kapr na mouce a paprice, kapr paprika smetana, recepty z kapra, paprika nova, kapr na paprice smazeny, chytej.ryby.cz, kapr na paprikách, www chytej .cz

Suroviny:
kapr, slanina, máslo, mouka hladká, olej, smetana, paprika sušená sladká, sůl

Přidat fotografie receptu