Suroviny pro 1
6
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 017 kJ / 2 394 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 39,55 g |
| Tuky | 220,92 g |
| Vláknina | 10,87 g |
| Cholesterol | 847 mg |
| Sodík | 2,78 g |
| Sůl | 6,59 g |
| Sacharidy | 58,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve ve vroucí vodě rozpustíme masox. Hovězí plátky omyjeme a důkladně z obou stran naklepeme (pro začátečníky: maso naklepávejte přes mikrotenový sáček, nebude to všude okolo stříkat).
Krok 2: Každý plátek masa rozkrojíme napůl, budeme mít tedy 12 kousků masa. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky anglické slaniny nakrájíme na proužky.
Krok 3: Vejce dáme do misky a vidličkou rozšleháme.
Krok 4: Naklepané plátky masa osolíme a opepříme a obalíme z obou stran ve strouhance. Položíme na prkénko a paličkou na maso strouhanku do masa lehce zaklepeme.
Krok 5: Potom plátky masa namáčíme do rozkvedlaného vajíčka. Krátce restujeme z obou stran v rozpáleném oleji (aby se pěkně zatáhlo).
Krok 6: Maso naskládáme na hluboký plech, posypeme cibulí a slaninou a zalijeme připraveným masoxem.
Krok 7: Přiklopíme druhým plechem a dáme na 2 hodiny pomalu péct do trouby, rozehřáté na 140 °C.
Zveřejněno 26. 2. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí naruby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEgp
Moje poznámka
Hovězí naruby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OEgp
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 11 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 44 sekundami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 11 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 32 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 35 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 42 minutami
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 2 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
hovězí řízky naruby,
hovězí řízek naruby,
hovězí na prirodno,
řízky naruby z hovězího masa,
hovězí maso na přírodno,
maso naruby,
řízky naruby z hovězího,
hovězí v páře,
řízky naruby recept,
hovězí řizek na ruby,
hovězí řízek,
hovězí na ruby,
hovězí na páře,
hovězí řízky,
řízky naruby hovězí,
řízek naruby z hoveziho masa,
hovězí plátky na ruby,
hovézi řizky na ruby,
hovézi řizky na ruby,
řízek naruby v troubě
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
slanina,
vejce,
strouhanka,
olej,
masox,
voda,
pepř,
sůl,
Komentáře (23)
Za tu dobrotu, kterou mimochodem taky dělám i když malinko jinak a říkáme tomu "Medvědí pracky", ti dávám 6.bodík