Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s kávou a vaječným likérem

Pokud máte rádi kávu a vaječný likér, je pro vás tento recept správnou volbou. Kávu najdete v těchto řezech natřenou na těstě ve směsi s vaječným likérem a navíc i v krému z pomazánkového másla.

Hodnocení receptu je 5,0 (59×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chladnutí

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 936 kJ /
5 243 kcal
Bílkoviny121,41 g
Tuky288,40 g
Vláknina29,64 g
Cholesterol 2,28 g
Sodík 1,15 g
Sůl3,02 g
Sacharidy499,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo, celá vejce a cukr utřeme do pěny. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou kůru a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech. Krok 2: Smícháme kávu, vaječný likér a kakao, nalijeme na těsto a vidličkou a nebo špejlí projedeme, aby se trochu smíchalo. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 30-35 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 4: Smícháme pomazánkové máslo, kávu a cukr a vychladlé řezy pomažeme.

TIP: Návod na přípravu vaječného likéru

Zveřejněno 8. 2. 2011

Poznámka autorky mysulka

Samozřejmě každý může dát polevu podle chuti, ale jsou výborné i samotné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPOK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JPOK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Tato dobrůtka mi moc nachutnala, tak nevím jestli jsem neudělala něco špatně 👎

Já dělám podobné, ale Kávu s rumem

:-):yes::-K

satelit: Velký plech 30/40 :yes:

Mysulko, prosím napište rozměry plechu na kterém jste řezy pekla, Děkuji.

jááj mi tu tečů sliny :-D<3:yes::-K:yes::yes::-Q:-K

Mám ráda rychlé a chutné dobroty :-) určitě vyzkouším a děkuji :-K :yes:

olt:-K:-K:-K
:yes::yes::-K:-8;-):-p:-)

mysulka:určitě dám;-):yes:
a děkuji:-K:-K:-K

rebeka:tak dej pak vědět, jak chutnalo, jestli budeš péct;-) a at Ti to v práci uteče:-K

mysulka:nic se neděje..stejně jsem v práci;-)
a děkuji:-K:-K
moc hezky tvé řezíky vypadají:-*:-p
už to tisknu;-):-D:yes:

rebeka:Nadi, omlouvám se, že reaguji tak pozdě:-8 kakao patří do té směsi vaječňáku, kávy a kakaa, která se dává na ještě neupečené těsto, mě se to kakao nějak vloudilo až do té polevy:no:, ale už jsem to opravila:-K
Jinak v tom pomazánkovém másle jsou 4 lžíce kávy, ale moc to nezabarví, takže to vypadá jalo bílé;-):-K

mysulka:Leni,ještě dotaz:píšeš:Smícháme pomazánkové máslo, kávu a cukr a vychladlé řezy pomažeme. a surovinách máš ještě kakao,ale podle fotky se mi zdá,že je krém úplně bílý,bez kávy a kakaa..jak je to teda správně;-):-?:-)

ligeja:děkuju za vyzkoušení a za fotku:yes: mám radost, že chutnají:-K
Já si taky spoustu receptů upravuji, ale to asi každý;-):-K

Včera sem dělala tyto řezy a mohu doporučit :yes: Já sem teda nejela přesně dle receeptu, ale to není kvůli tomu, že by byl špatnej, ale kvůli tomu, že to vždy upravuju dle našich chutí a vyřazuju to co nemáme rádi :-8 Do kávovolikérové polevy sem už nedávala kakao (ať je to cítit jen kávou a vaječňákem). Vršek je z pomazánkového másla, tvarohu, cukru a opět vaječného likéru :-* Takže dávám bodík a určitě sem tyto řezy nedělala naposledy. A dovolila sem si přidat foto :-8

Tak tohle bude určitě luxusní a manžel mi to zblajzne i s pekáčem :-D:-D:-D:yes:

:yes: Leni díky, jsem ráda, žes to nevzdala a že chutnalo:-K:-K

Leni díky za radu :-K dnes jsem upekla a moc chutnalo i když začátek řezů nezačal dobře ;-( těsto se mi srazilo a nešlo už to ničím spravit :-S,ale i tak jsem to nevzadala a dodělala, dokonce se pustila i do zdobení:-8 jako je na obrázku :-);-)Buchtička krásně voněla a chutná ještě líp:-p:yes:

Leni, ta káva byl turek a dělala jsem tak z 1 a 1/2, nebo 2 lžiček - opravdu o hodně silnější, než na pití;-)
Ale můžeš i z rozpustné, jen určitě dej nejméně jednou tolik kávy, než si děláš pro sebe:yes::-K
A vůbec se neptáš hloupě, já se také raději zeptám, když něco nevím, je to lepší, než to pokazit;-):-K

Mysulko buchta vypadá opravdu krásně :yes: už je uložná a brzy bych ji chtěla vyzkoušet, jen se asi hloupě zeptám:-( ta káva je myšlena rozpustná? Pro mě je silná káva i 2lžičky ve velkém hrnečku:-)):-D tak jen abych ji nezkazila:-) :yes:+:yes:

mňam,to bude dobrota...:yes::yes:

:-O:-8 všem děkuju za bodíky a milé komentáře:-K:-K ani jsem nečekala, že budou mít takový úspěch;-):-K

Jen se zakousnout:-p, ukládám, dojde na ně řada:yes:

Aj ja ukladám:yes:Fakt paráda:-p a samozrejme bodík:-!

Myšulko, řezy jsou přímo krásné a k nakousnutí, ani to nemůžu taťuldovi ukázat, neboť by je hned chtěl:-)) Dávám ti za ně krásného 20.bodíka:yes:

ukládám;-):-K:yes:

A zase budu péct;-):yes:

Nádhera ;-):-p + :yes:.

hezká buchtěnka a kakaíčko by nebylo? že bych hnedky koštla:-p:yes::yes:

Kdyby zde byl smailík tleskajících rukou, použila bych ho právě teď;-):yes:

Tématické fráze:
buchta s vaječným likérem, řezy s vaječným likérem, buchta z pomazánkového másla, řezy s kávou, buchta z vaječného likéru, buchta z vaječňáku, řezy z vaječného likéru, buchta s kávou, top recepty řezy s vaječným likérem, buchta z vaječným likérem, recepty s vaječným likérem, řezy s kávou s vaječným koňakem, moučník s vaječným likérem, recept s vaječným likerem, rezy ke kave, turecké řezy, řezy s vaječňákem, tvarohová buchta s vaječným likérem, buchta s likérem, buchta s rozpustnou kávou

Suroviny:
máslo, cukr krystal, vejce, mouka polohrubá, prášek do pečiva, citron, likér vaječný, káva černá, kakao, tuk, mouka hrubá, pomazánkové máslo, káva, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu