Jablečný závin bez kynutí
Pokud rádi mlsáte, není nic lepšího, než si upéct domácí moučník. Receptů je nespočet, ale voňavému jablečnému závinu se nic nevyrovná. Tento závin je z těsta, které se nenechává kynout, takže je velmi rychle hotový, vynikající a při pečení nepraskne.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 425 kJ / 2 731 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 58,03 g |
| Tuky | 96,26 g |
| Vláknina | 50,00 g |
| Cholesterol | 268 mg |
| Sodík | 767 mg |
| Sůl | 1,74 g |
| Sacharidy | 383,05 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 4. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablečný závin bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kk2
Moje poznámka
Jablečný závin bez kynutí
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kk2
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 14 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 16 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí chléb II.
Penkapa před 10 minutami
Bramboračka
danal před 1 hodinou
Dalmatské čufty
Ceesay před 9 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 12 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 14 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 15 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 16 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 17 hodinami
Tématické fráze:
jablečný závin,
štrudl bez kynutí,
jablečný štrůdl bez kynutí,
závin bez kynutí,
kynutý závin bez kynutí,
kynutý štrůdl bez kynutí,
kynutý štrůdl jablečný,
jablečný závin z kynutého těsta,
jablecny kynuty strudl,
kynuty jablecny strudl,
závin z omegy,
jablečný štrůdl z kynutého těsta,
kynutý štrůdl,
jablečný závin z omegy,
strudl z omegy,
pivní štrúdl od markéty,
jablečný štrúdl,
kynuty zavin s jablky,
jablečny závin z piva,
jemny jablecny strudl
Suroviny:
jablko,
mouka hladká,
máslo,
sůl,
droždí,
cukr krupice,
mléko,
vejce,
strouhanka,
skořice,
rozinky,
cukr vanilkový
Komentáře (50)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
přidala jsem ještě lžíci octa a nemá chybu,dělala jsem z Omegy a sušeného droždí (2 lžičky)
těsto je dokonalé a doma už jiný závin neděláme.
Nezkoušel někdo, jestli se dá místo čerstvého droždí použít sušené?
pro zuzun: Nevím přesně, čím to je, že některá těsta nemusejí kynout, v ingrediencích není nic navíc, těsto opravdu kyne i při pečení, sama uvidíš, že zvětší objem i při pečení. U štrúdlu není třeba, aby svůj objem zvětšil moc. Je to slabě vyválené těsto.