Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí kousky v zakysané smetaně

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mysulka mysulka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min Bez doby odležení

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Jeden den nachystáte, dáte marinovat a další den už jen osmahnete. Rychleji to snad ani nejde. Jemné kuřecí maso namarinujete v zakysané smetaně a směsi koření, medu a sójové omáčky. Můžete přidat i chilli.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 162 kJ /
995 kcal
Bílkoviny124,15 g
Tuky35,98 g
Vláknina3,64 g
Cholesterol 340 mg
Sodík 2,19 g
Sůl5,28 g
Sacharidy43,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do zakysané smetany přidáme prolisovaný česnek a promícháme s ostatními ingrediencemi a kořením. Krok 2: Maso nakrájíme na kostky, dáme do připravené marinády, promícháme a necháme uležet v lednici 1-2 dny. Krok 3: Pak smažíme na oleji dozlatova. Krok 4: Podáváme podle chuti s různě upravenými bramborami nebo s kuskusem.

Zveřejněno 10. 3. 2011

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mKL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6mKL

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

Tereza Stepanova: Terezko děkuji za vyzkoušení a krásnou fotku:yes:, těší mě, že Vám chutnalo:-K

Leni :-K, kuřecí kousky naložené v zakysance byly moc dobré. Děkuji za recept a přidávám fotečku :yes:.

:-) všem moc děkuju za milé komentáře a bodíky:-K
Dano recept na kuskus určitě vložím;-):-K

:yes::-K

Vypadá to skvěle:-p Ukládám;-)

:yes::-)+

Vypadá to moc jedlé!:yes:

:-O:-*:yes::yes:+1

:-p:-p:yes:+7

Moc fajn receptík. Můžu poprosit také o vložení receptu na Váš kuskus? S tou brokolicí mě to hodně láká. Děkuji.

Mňam :-p:yes:

Mistička ze dna petky na vytvarování kuskusu? Nápadité :yes::-K.

Jooo, tak to se mi moc líbí!! Zajímavá marináda!!:yes:

Leni, tak v do zakysanky jsem ještě nenakládala, fotky vypadají dosti jedle, ukládám,:-p:yes:

Určitě to bude moc dobré. V neděli vyzkouším. Posílám bodík:yes:

Načíst další komentáře (1)

Tématické fráze:
kuřecí maso v zakysané smetaně, kuřecí řízky v zakysané smetaně, maso naložené v zakysané smetaně, kuřecí maso se zakysanou smetanou, zakysaná smetana recepty, kuřecí kousky na smetaně, kuřecí prsa v zakysané smetaně, kureci prsa se zakysanou smetanou, kuřecí prsa zakysaná smetana, rizky nalozene v zakysane smetane, kuřecí maso a zakysaná smetana, kuřecí zakysaná smetana, kuřecí maso zakysaná smetana, kuřecí maso naložené v zakysané smetaně, naložené kuřecí maso v zakysané smetaně, marináda ze zakysané smetany, kuřecí prsa a zakysaná smetana, kuřecí na zakysané smetaně, kuřecí v zakysané smetaně, kureci na smetane

Suroviny:
řízky kuřecí, smetana zakysaná, olej, kečup sladký, česnek, omáčka sojová, med, paprika sušená sladká, koření grilovací, chilli, sůl, pepř mletý, olej

Přidat fotografie receptu