Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 079 kJ / 975 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,12 g |
Tuky | 30,68 g |
Vláknina | 1,32 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 398 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 134,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutek si oddělíme od bílku, ze kterého ušleháme tuhý sníh.
Krok 2: Postupně přidáme žloutky, mouku, cukr a vanilkový cukr, krátce promícháme.
Krok 3: Vzniklé těsto nalijeme do připravené formy a dáme péct do předehřáté trouby na cca 180°C cca 15 minut.
Krok 4: Upečený piškot nechám zchladnout, vyklopím z formy, potřu máslem, posypu strouhanou čokoládou a můžeme podávat.
Zveřejněno 13. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vojtíškův dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Xo
Moje poznámka
Vojtíškův dortík
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/X7Xo
Nejnovější recepty
Segedínský závitek
Přidáno před 12 hodinami
Plněný vepřový bůček s mletým masem a klobásou
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní vepřová žebra
Přidáno před 12 hodinami
Chalupářská játra
Přidáno před 13 hodinami
Jarní ptáček
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pokroutky neboli kraple
babca48 před 4 minutami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
annaval před 7 hodinami
Špagety Carbonara
AnnaGrabmylerova před 10 hodinami
Bábovka z pudinku
Jakubaru před 10 hodinami
Rychlá tvarohová buchta hrnková
Ewush před 10 hodinami
Krůtí plátky se zeleninou
Antonausprag před 12 hodinami
Nadýchaný perník z kyšky
MonkaF před 12 hodinami
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 13 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 13 hodinami
Tématické fráze:
piškot podle jitulčiných receptů,
vojtíškovy řezy,
vojtiskovy řezy recept,
dortík s kompotovaným ovocem recept
Suroviny:
vejce,
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
pomazánkové máslo,
čokoláda
Komentáře (4)