Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Roštěnky na švédský způsob

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Středně náročný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 823 kJ /
675 kcal
Bílkoviny7,43 g
Tuky60,33 g
Vláknina4,70 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy24,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa rozklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a opepříme. V kastrolu rozpálíme olej a maso opečeme z obou stran dohněda. Krok 2: Poté ho vyndáme stranou a ve výpeku orestujeme drobně nakrájenou cibuli. Ke zhnědlé cibulce vrátíme plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Krok 3: Nejlépe bude, když dopředu rozehřejeme troubu na 200°C a v této fázi kastrol vložíme do trouby. V tom případě stačí, když obsah kontrolujeme po dvaceti minutách, doléváme horký vývar a při té příležitosti promíchneme. Pečeme podle kvality masa, do doby, než se při bodnutí vidličkou jednotlivá vlákna oddělují. Krok 4: Kastrol s měkkým masem vyndáme z trouby, maso dáme stranou a do výpeku vmícháme polohrubou mouku, rozmíchanou v trošce vody. Dobře provaříme, přidáme kostičky kyselých okurek, sardelovou pastu a přilijeme smetanu. Vrátíme maso, prohřejeme a dosolíme či dopepříme. Hustotu omáčky regulujeme přidáním vývaru či zahuštěním moukou.

Zveřejněno 19. 3. 2011

Poznámka autorky Eliza

Inspirováno knihou 2000 nejlepších receptů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěnky na švédský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwDg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Roštěnky na švédský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZwDg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Tak trochu naše dobrá moravská "znojemská" bych řekla. . . Ale hezké :yes:

Mockrát děkuji za tolik bodů. A přestože musím říct, že si je recept a výsledný pokrm fakt zaslouží, nečekala jsem to...
Ta sardelová pasta byla tím, co mě zaujalo a posunulo k vyzkoušení... Švédskou kuchyni mám velmi ráda a tento recept to jen stvrdil.;-)

Děkuju všem za pomoc:-K,
na 100% vím, že nemám svíčkovou:-D, ale děkuju Vám moc, myslela jsem že všichni už jíte nějakou svoji mňAMKU, TAK POKUD ANO, DOBROU CHUŤ !

maris:Ale ten tvůj odkaz je o mnoho lepší a myslím, že Marušce více pomůže.

chocolate: byla jsi rychlejší;-):-)

maruška:Zkus se podívat na tento odkaz, možná ti to pomůže.
http://www.farmaurekyorlice.cz/index.php?Itemid=12...

Ahoj, je tu někdo? potřebuju nějaké fotky druhů hovězího masa,
mám tu balík v kterém nepoznám co je co;-( není nad to když si to koupíš v obchodě už popsané:-))prosím o pomoc...ještě že mám segru řezníka ale dáááleko a bez spojení:-(

Elí, znám, dělám a protože je to dobrý, tak doporučuji a tobě dávám 10.bodík:yes:

Roštěná "Tre Kronor" to může být dobrota i v rámci nadcházejícího MS v hokeji na Slovensku. Doufám, že nám bude chutnat i potom šampionátu :);-);-);-)

Ta sardelová pasta se mi tam Eli moc líbí:-p:yes:

:-p mňam:yes::-K

Roštěnky máme moc rádi, opravdu hezký recept:yes:.Já jsem zvyklá kostičky okurek před přidáním do omáčky krátce podusit na tuku pro zvýraznění chuti.Sardelová pasta je zajímavá, určitě vyzkouším.

Hezký recept i fotečky:-p:yes:

Velmi podobně dělám, docela mám chuť ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
vepřové plátky s rýží na způsob roštěněk, hovězí roštěnky po švédsku, švédský plátek, hovězi po švédsku, švédská hovězí roštěná, švédský hovězí plátek, hovězí roštěná po švédsku, roštěnky recept, hovězí roštěná plátky recept, švédská hovězí pečeně, maso na švédský způsob, hovězí plátky po svedsku, vepřové plátky na způsob roštěnky, roštěnky, hovězí maso na způsob roštěné, hovězí rostena po švadsku, roštěná po švádsku, recept na dobrou rostenku, švědská svíčková, hovězí roštěná švédská

Suroviny:
roštěná hovězí, cibule, okurky sterilované, pasta sardelová, mouka polohrubá, smetana ke šlehání, vývar masový, olej, pepř černý, sůl

Přidat fotografie receptu