Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 385 kJ / 1 526 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 70,14 g |
| Tuky | 47,58 g |
| Vláknina | 3,60 g |
| Cholesterol | 853 mg |
| Sodík | 439 mg |
| Sůl | 0,93 g |
| Sacharidy | 202,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.
Krok 2: Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160 °C. Korpus necháme vychladnout.
Krok 3: Ušleháme obě šlehačky.
Krok 4: V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.
Krok 5: Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
Krok 6: Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
Krok 7: Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
Krok 8: Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
Krok 9: Zdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 3. 9. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Moje poznámka
Broskvové kostky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/698L
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
tomas.rejzek před 30 sekundami
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 55 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 55 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 57 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 57 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 3 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Tématické fráze:
broskvová buchta s tvarohem,
broskvová buchta se zakysanou smetanou,
buchta s broskvemi a želatinou,
broskvova buchta se zelatinou,
broskvový koláč na plech se želatinou,
broskvova buchta,
buchta s broskvemi a zakysanou smetanou,
broskvový koláč se želatinou,
broskvová buchta s pudinkem,
broskvový koláč s želatinou,
broskvové řezy se želatinou,
nejlepši broskvový koláč,
broskvova buchta s zelatinou,
tvarohovo broskvová buchta,
merunková buchta se zakysanou smetanou,
koláč s broskvemi a želatinou,
piškotová buchta s meruňkami a rosol,
broskvové želé,
broskvová,
broskvove rezy s tvarohem a zelatinou
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
tvaroh měkký,
smetana zakysaná,
cukr,
šlehačka,
želatina prášková,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
kompot broskvový,
želé na dorty
Komentáře (68)
A je to vynikající!