Velikonoční zajíčci
Pokud přemýšlíte, jakým jednoduchým pečivem do ruky ozvláštnit dětem Velikonoce, pak můžete připravit zajíčky z kynutého těsta. Za pomoci domácí pekárny není jejich příprava žádná věda. Zajíčky můžete připravit jak naslano, tak i nasladko.
Suroviny pro 12 kusů
12kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 277 kJ / 2 456 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,65 g |
| Tuky | 75,21 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 6,41 g |
| Sůl | 16,00 g |
| Sacharidy | 375,84 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pekárny nejprve nalijeme tekuté suroviny a poté přidáme sypké. Použijeme program Těsto.
Krok 2: Vykynuté těsto z pekárny vyjmeme a rozdělíme na 12 dílů. Z každého dílu uděláme malou bulku a necháme odpočinout.
Krok 3: Pak z bulky vyválíme kolečko a čtyřmi zářezy vytvarujeme zajíčka. Při ohýbání špiček tváří dáme pozor na to, abychom je do podkladu zamáčkli - jinak se může stát, že se při pečení zajíček "rozvine" a zdeformuje. Trojúhelníček vyříznutý mezi očima použijeme jako čumáček. Na očička v podkladu nastříhneme malé dírky, do kterých zapíchneme dýňové jadérko.
Krok 4: Zajíčky ukládáme na plech s teflonovou fólií nebo papírem na pečení.
Krok 5: Necháme je vykynout a potřeme vejcem.
Krok 6: Upečeme v troubě vyhřáté na 200-210 °C, pečeme cca 15 minut.
Zveřejněno 16. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční zajíčci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kZ1
Moje poznámka
Velikonoční zajíčci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4kZ1
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 2 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 7 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 21 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkové cukroví
Irenaha před 40 minutami
Brokolicové placičky se sýrem
lenka64892 před 1 hodinou
Kuřecí nudličky s ananasem
olapolap před 1 hodinou
Masové kuličky v rajské omáčce
mafinka888 před 1 hodinou
Vinná klobása trochu jinak
Peetrys před 2 hodinami
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 2 hodinami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 3 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 4 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 5 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 5 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční zajíček recept,
velikonoční zajíček,
recept na velikonočního zajíčka,
velikonoční zajíčci,
jednoduché velikonoční nápady a návody,
velikonoční pečení,
velikonoční zajíček pečený,
velikonoční nápady pro děti,
velikonoční nápady,
pečený velikonoční zajíček,
velikonoční zajíc recept,
velikonoční zajíc nápady,
recept velikonoční zajiček,
recepty velikonoční zajíček,
zajicci z kynuteho testa,
pečený velikonoční zajíček recept,
velikonoční zajíčci recept,
velikonoční zajíc pečený,
recept na maleho velikonocniho zajicka,
malý zajíc velikonoční recept
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
voda,
olej,
cukr,
sůl,
vejce
Komentáře (44)