Suroviny
Porce: podle strávníků
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 790 kJ / 667 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 14,23 g |
Tuky | 2,17 g |
Vláknina | 28,80 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 79 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 134,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře dáme uvařit do měkka – pomalým varem s přidaným celým pepřem, bobkovým listem a solí. Mělo by to po 40 minutách být dostatečně měkké. Po uvaření maso obereme z kostí a nakrájíme.
Krok 2: Meruňky namočíme do vody.
Krok 3: Na tuku lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, kari, protlak.
Krok 4: Vložíme obrané a pokrájené maso a pomalu pečlivě promícháme. Zalijeme stejným dílem vývaru z kuřete a bílým vínem – ale jen tak, aby bylo maso ponořené, ne výš!(proto se nedá odhadnout množství), přidáme plátky nakrájeného citronu, šťávu z citronu a dusíme 10 minut. Necháme zchladnout.
Krok 5: Mezitím si pečlivě vymícháme majonézu, aby byla hladká. Šlehačku vyšleháme do velmi pevné hmoty – proto musí být kvalitní!!!!
Krok 6: Meruňky propláchneme a zalijeme vývarem z kuřete přesně do výšky meruněk a rozmixujeme na hladké pyré.
Krok 7: Do zchlazené směsi vmícháme pyré, majonézu a šlehačku a opatrně, ale důlkladně smícháme. Dochutíme pepřem, solí a citronem.
Krok 8: Ideální je, nechat rozležet a vychladit. Na talíř nakrájíme okurku a na každé kolečko umístíme masovou směs. Chuť by měla být nakyslá, lehce pikantní a zároveň velmi jemná, žádná z ingrediencí nesmí vyčnívat.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Podáváme jako předkrm či studenou večeři apod.
Zveřejněno 30. 4. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Moje poznámka
Korunovační kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PMBl
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 10 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 10 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 11 hodinami
Nádivka podle naší babičky
Přidáno před 15 hodinami
Pečená jehněčí kýta
Přidáno před 16 hodinami
Velikonoční koláč
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová vánočka
zackovam před 2 hodinami
Bramborák na plech - Gugla
BronislavaP před 2 hodinami
Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině
Popelkaa před 2 hodinami
Housky - zajíčci
TAkova před 3 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
AndreaAbb před 4 hodinami
Jidáše, jidášky…
stefi.f47 před 12 hodinami
Škubánky s mákem a škubánkové smaženky
Tereziena před 12 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Noe_tvori před 12 hodinami
Tvarohové noky
Lencadlo před 12 hodinami
Cibulová pomazánka s nivou
Michaela-w před 13 hodinami
Tématické fráze:
co uvařit z kuřete,
mazání na kuře,
korunovační salát,
coronation kure,
coronation chicken,
kuře královny alžběty,
kuře podle alžběty,
předkrm z kuřete,
korunovační kuře video recept,
coronation chicken recept,
couvarit z kuřete,
co uvařit -šlehačka maso,
co uvarit z kurat,
recept coronation chicken,
zajímavé kuře,
recept coronation,
kure a ovoce,
kuřecí korunovační salát,
korunovační kuřecí,
kuře coronation
Suroviny:
kuře,
bobkový list,
cibule,
koření kari,
pepř černý,
majonéza,
smetana ke šlehání,
protlak rajčatový,
meruňky sušené,
citron,
šťáva citronová,
cukr,
vývar kuřecí,
víno bílé,
sůl,
tuk,
okurka salátová
Komentáře (16)