Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Myšky z ředkvičky

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hella Hella

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Obložené mísy a pohoštění pro děti pozdvihnete o několik pater víš, pokud je dozdobíte jedlými dekoracemi. Připravte roztomilé myšičky z ředkviček. Uvidíte, že potěší malé děti a rozveselí velké strávníky.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičku mírně z boku ořízneme, aby myška lépe stála. Krok 2: Pak uděláme asi v 1 třetině bulvičky zářez pro ouška podle fotky č. 3 nebo vykrojíme klínek podle obr. 4. Krok 3: Z jiné bulvičky odkrojíme ouška, buď sešikmeně, aby se vešla do jednoduchého zářezu (obr. 3), nebo rovně (obr. 4).

Očka můžeme buď vykrojit - ale budou méně výrazná, protože ředkvička je pod slupkou dost růžová, nebo je jen naznačíme majonézou, nebo vykrojíme a do otorů naneseme majonézu. Krok 4: Pro čumáček můžeme buď odkrojit celé listy, nebo jen částečně a budeme mít fousky.

Pro myšky vybíráme ředkvičky spíše podlouhlého tvaru a bez poškození.

Zveřejněno 13. 5. 2009

Poznámka autorky Hella

Tyhle ředkvičky zrovna nebyly moc hezké ani tvarově, ani neměly hezký povrch, tak doufám, že někdo přiloží hezčí fotku! Na našich zahrádkách se urodí určitě hezčí ředkvičky, než v supermarketu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myšky z ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nx1z

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Myšky z ředkvičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nx1z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

další parádní vychytávka .. klobouk dolu :yes:

Jéééé,to jsou hezké myšky:yes::-K+1

Ty nemají chybu.:-)):yes:

Jednoduché a skvělé!!! To je určitě za bod... Přidávám:yes:

Jsem moc ráda, že konečně někdo přidal taky svůj výtvor! Teto Verčo, jsou krásné a roztomilé, díky!

Paní Helo, já tedy přidávám fotku svých myšek, ale ani mi nepřijdou hezčí než ty vaše. Děkuji za receptík a dávám bod.:-K

:yes::yes:

:yes::yes::yes::yes::yes:

:-D:-D:yes::yes::yes::yes:

Patricie:-)to nic;-).Mě se to zase tak líbilo,že jsem ani nepřidala komentář:-O.Normálně jsem tím koukáním na postup výroby byla tak mimo,že jsem si myslela že už tam je a vyjela jsem ven bez slůvka pochvaly;-(.Tak to tímto napravuji a chválím za bezva nápad.Pro mě,kde se to dětmi jen hemží to bude příjemná změna v podávání zeleninky.A samozřejmě letí boďka

Bože, to už jsem i slepá, omlouvám se:-(

Patricie:-)vždyť to v kategorii zdobení je;-):-D

Hello, moc hezké, dávám bod. Co to přesunout do kolonky zdobení, vždyť to nemusí být jenom o dortech a:-))"Zdobení" zeje prázdnotou. Díky za hezký nápad.

Jej, to vypadá hezky! :-)Bodík:yes:

Marti, to nebude jen tak něco, to bude Obrzdobeníčko:-D a děti se u toho vyřádí. Je možné, že k těm myškám vykrájí kočku, aby je snědla- teda ty myšky.:-)):-);-)

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
ředkvičky recepty, myšky z ředkviček, zdobení zeleninou, zdobení ředkviček, recepty ředkvičky, recepty z ředkviček, zdobení zeleniny, ředkvičky, ředkvičky recept, ozdoby ze zeleniny, ředkvičky zdobení, zdobeni redkvicky, zeleninové ozdoby, zdobení ze zeleniny, recept ředkvičky, zdobení ředkvičkou, mražené ředkvičky, jak se vyrábí květy z ředkviček, obrázky myšek, oblohy a zdobeni

Suroviny:
ředkvičky

Přidat fotografie receptu