Suroviny
Porce: 12 - dle velikosti
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 132 kJ / 2 661 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 187,52 g |
Tuky | 50,27 g |
Vláknina | 22,20 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 15,62 g |
Sůl | 38,40 g |
Sacharidy | 354,24 g |
Postup přípravy
Krok 1: V malé misce si rozmícháme část vody se lžící hladké mouky, špetkou cukru a droždím. Misku překryjeme ubrouskem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Do velké mísy si prosyjeme mouku, uděláme do ní důlek a tam přidáme podmáslí,vodu, sůl, cukr, oliv. olej. Nakonec přidáme vzešlý kvásek.
Krok 3: Hnětačem (vařečkou) si ze surovin vypracujeme hustší, hladké, nelepivé těsto, které necháme na teplém místě asi 30 - 45 minut kynout. Těsto lze zadělat i v domácí pekárně - nejdříve tekuté, pak sypké suroviny a nakonec droždí.
Krok 4: Mezitím si nakrájíme kuřecí maso na tenké nudličky, které dáme do misky a smícháme s olejem, kořením a solí.
Krok 5: Vykynuté těsto si dáme na vál, kde ho rozdělíme a na 12 stejně velkých kousků (po 60 g). Z každého kousku si uděláme malý bochánek, které pak necháme pár minut kynout.
Krok 6: Lehce nakynuté bohánky zploštíme dlaní (malým prkénkem) a přendáme je na plech s pečícím papírem. Nebojíme se bochánky zmáčknout až do tenka a trošku povytáhnout okraje, protože těsto dalším kynutím dost nabyde. Tak aby byly bochánky spíš do šířky, než do výšky.
Krok 7: Okraje bochánků na několika místech nařízneme až na papír a lehce je od sebe oddělíme (zapoměla jsem je oddělit). Nakrojené bochánky přikryjeme ubrouskem a necháme je ještě asi 10 minut kynout.
Krok 8: Troubu si rozpálíme na 200°C, vykynuté bochánky si potřeme rozšlehaným vejce, posypeme semínky a dáme péct na 10 - 15 minut do zlatavé barvy.
Krok 9: Během pečení si rozpálíme pánev s troškou oleje, vsypeme maso a na prudkém ohni ho opékáme do zlatova. Do hotového maso vsypeme bylinky, vše dáme do misky a uložíme do tepla.
Krok 10: Na dresink si umícháme zakysanku se solí, rozetřeným česnekem a nakrájenou bazalkou.
Krok 11: Upečené a vychladlé housky si rozkrojíme na poloviny (nedokrajujeme až do konce).
Krok 12: Do housky si vložíme pár plátků rajčat, list omytého salátu, na něj nandáme hotovou směs, zakapeme trochou dresinku a můžeme podávat. Já jsem na stůl připravila hotové suroviny a každý si připravil hvězdu s vlastní náplní (menším dětem chutnal místo dresinku kečup).
Zveřejněno 18. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEYX
Moje poznámka
Podmáslové hvězdy s kuřecí náplní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wEYX
Nejnovější recepty
Bezlepkové dia koblížky
Přidáno před 3 hodinami
Velikonoční mazanec podle Josefa Maršálka
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Květák pečený v těstíčku s parmazánem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno 1. 4. 2025 14:00
Palačinky v troubě
Přidáno 1. 4. 2025 12:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá buchta Margot
XNika před 56 minutami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
lukasvanek237 před 1 hodinou
Hamburgerové bulky
Simonasesimik před 1 hodinou
Halušky s brynzou pro Dášenku
Klivan před 3 hodinami
Domácí nudle
Jindriskas před 5 hodinami
Chalupářská pomazánka
Alena Cerna před 5 hodinami
Hrnková bábovka z Margotky
sarkahumlova před 9 hodinami
Nadýchaný závin bez kynutí
sarkahumlova před 9 hodinami
Návykové bramborové smaženky
nespokojenost před 10 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 17 hodinami
Tématické fráze:
nápln do kuřete z housky,
jakou mouku dát místo špaldové,
zaručeně povedený kváskový chléb,
kureci v tatarkove marinade s česnekem,
bochánky s kuřecí směsí,
jakou mouku misto spaldovy mouky,
jakou mouku místo špaldové,
jakou náplň do kuřete,
miska 3v1 na slané,
housky v domácí pekárně,
kuřecí recepty,
recepty z kuřecího
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
droždí,
podmáslí,
voda,
olej olivový,
sůl,
cukr,
vejce,
semínka sezamová,
prsa kuřecí,
koření grilovací,
bylinky,
olej,
sůl,
listy salátové,
rajče,
smetana zakysaná,
sůl,
česnek,
kečup sladký,
bazalka čerstvá
Komentáře (20)